ΟΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ... ΠΟΝΑΝΕ

 
Η ΠΑΕ κάνει συμβόλαιο με ποδοσφαιριστή, ο οποίος όμως δεν έχει θέση ούτε στον πάγκο. Δεν τον έφερε με μεταγραφή για να ενισχυθεί η ομάδα στους… αναπληρωματικούς, αλλά ο παίκτης να πάρει θέση, βασική και μόνιμη, στην ενδεκάδα. Ο Μαουρίτσιο έπιασε αμέσως στον Παναθηναϊκό, ο Αγιούμπ είναι η μεγάλη αποτυχία (Στη φώτο, ο Μαουρίτσιο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αντίπαλος του Παναθηναίκού).

Συμβαίνουν οι κακές επιλογές. Σ’ όλες τις ομάδες. Απίθανο όλες οι μεταγραφικές κινήσεις να πιάνουν στόχο. Όταν, όμως, οι αστοχίες είναι πολλές, τότε η ΠΑΕ έχει πρόβλημα. Κάποιες φορές τόσο βαρύ που δεν μπορεί να το σηκώσει χωρίς να πληρώνει το κόστος. Αγωνιστικά και οικονομικά.

Οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών, όχι προπονητών ή άλλων συνεργατών, είναι το πλέον σοβαρό και… ευαίσθητο ζήτημα στην ΠΑΕ. Από το κόσκινο της δημοσιότητας δεν περνάει η… πολιτική της ΠΑΕ στις μεταγραφές. Κρίνεται η βαθμολογική συγκομιδή, αν η ομάδα κερδίζει ή όχι, αν πάει καλά στο πρωτάθλημα, αν σκοράρει, αν δέχεται εύκολα γκολ. Όπως η περίπτωση της ΑΕΚ.

Αναλαμβάνει προπονητής ο Χιμένεθ. Και η ΠΑΕ έχει μπροστά της την ευκαιρία των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Εξετάσεις είναι αυτές. Θα τις περάσει με άριστα, με λίαν καλώς ή απλά πάνω από τη βάση; Κάποιος ποδοσφαιριστής ίσως χρειαστεί να παραχωρηθεί, άλλος να αποδεσμευτεί, ένας από τους πέντε κεντρικούς αμυντικούς να χρησιμοποιηθεί σ’ άλλη θέση, να αποκτηθούν συγκεκριμένα δυο ή τρεις.

Με την παραχώρηση παίκτη η ΠΑΕ, η κάθε ΠΑΕ βάζει λεφτά στο ταμείο, ενώ μειώνει το εξοδολόγιο της, το ίδιο αν διώξει τον περισσευούμενο, τη σαβούρα του ρόστερ. Να το ξαναπούμε. Το κεφάλαιο μεταγραφές είναι το πιο κρίσιμο σε μια ΠΑΕ.  Κρίσιμο αγωνιστικά και οικονομικά.
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ