ΣΤΗΝ ΑΕΚ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΦΥΓΕΙ

 

Έρχεται προπονητής στην ΑΕΚ ο Ισπανός Μανόλο Χιμένεθ τον Οκτώβριο του 2010, αλλά… ξανάρχεται και ξανάρχεται κι ξανάρχεται… Αυτή τη φορά για τέταρτη φορά και όλοι κάνουν λάθος στο μέτρημα. Πρώτον, γιατί μετράνε μόνο πόσες φορές ήρθε στην ΑΕΚ κι όχι πόσες φορές έγινε παρελθόν. Δεύτερον, δεν μετράνε πόσοι προπονητές ήρθαν στην ομάδα ενδιάμεσα της παραμονής Χιμένεθ.

Δέκα προπονητές διαφορετικοί κάθισαν στον πάγκο της ΑΕΚ από τον Οκτώβριο του 2011 που έφυγε – την πρώτη φορά- ο Μανώλης μέχρι να επιστρέψει τον Ιανουάριο του 2018. Με τον Εμμανουήλ η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 2018, αλλά δεν τον κράτησε.

Με Ουζουνίδη η ΑΕΚ δεν παρπάτησε και πάλι στη διάρκεια της σαιζόν αναλαμβάνει ο Μάνος για να ξαναφύγει ως συνήθως στο τέλος της περιόδου. Ακολουθούν οι Καρντόσο, Κωστένογλου, Καρέρα μέχρι να ξανακληθεί ο Χιμένεθ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν στην περιπέτεια με την ισπανική Λας Πάλμας, κάποια του Κατάρ και μια άλλη στα Αραβικά Εμιράτα.

Καλό ή κακό που ένας προπονητής ξαναβρίσκεται στην ίδια ομάδα για τέταρτη φορά; Καλό. Πολύ καλό. Πάρα πολύ καλό. Καλύτερο δεν γίνεται. Δηλαδή;

Ο Χιμένεθ είναι αυτός που είναι. Ο ίδιος θα είναι κι αυτή τη δόση, όμως με απόλυτη αυτοσυγκέντρωση σε κάθε του απόφαση. Η τέταρτη θητεία στην ίδια ομάδα τον υποχρεώνει να εξαντλεί κάθε δυνατότητα του στο αντικείμενο της δουλειάς του. Το θέμα είναι αυστηρά προσωπικό του, γιατί ο ίδιος δίνει τις μεγάλες εξετάσεις στον εαυτό του. Πόσο ζυγίζει ως επαγγελματίας. Δεν υπάρχει πιο τιμητικό για προπονητή μια ομάδα να επανέρχεται σ’ αυτόν.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ... ΠΟΝΑΝΕ