ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο… ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ

 

Το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας εγκαινιάστηκε το 1922 και έχει το όνομα του πατριάρχη του Παναθηναϊκού, του πολυαθλητή και μετέπειτα προέδρου Απόστολου Νικολαϊδη (1896-1980). Αν δεν το γνωρίζουν κάποιοι να το πούμε: Από εποχής Νικολαϊδη, αυτός ο σημαντικός παράγων του ελληνικού αθλητισμού είχε προσπαθήσει να αποκτήσει δικό της, καταδικό της και σύγχρονο γήπεδο η ομάδα. Δεν τα κατάφερε, όμως, να ξεφύγει από την Λεωφόρο, έναν γήπεδο για το οποίο μόνο περήφανος δεν ήταν ο ''σύλλογος μεγάλος'' στα μάτια των Ευρωπαίων.

Δεν είναι τυχαίο! Κανένας άνθρωπος του Παναθηναϊκού, και μιλάμε για βαρειά ονόματα, δεν συνέδεσε την παρουσία στην ομάδα με την κατασκευή νέου γηπέδου, παρά το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις ήταν θετικές. Ανοικτές σε προτάσεις από πλευράς Παναθηναϊκού. Ακόμα και η παντοδύναμη χούντα, και το στρατιωτικό καθεστώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το… χορό που σέρνουν δεκαετίες οι... ''καταραμένοι'' άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Είναι αυτοί οι επώνυμοι παναθηναϊκοί που ενεργούν αρνητικά όταν έτσι ή αλλοιώς μένουν εκτός κόλπου σε ένα τέτοιο πρότζεκτ με κονόμα διαρκείας. Στην τελική με τις υπονομευτικές του ενέργειες φρενάρουν την υλοποίηση του ''ονείρου''.

Επί δικτατορίας τον Παναθηναϊκό διοικούσε πενταμελής ομάδα αξιωματικών με επικεφαλής τον Μιχάλη Κίτσιο. Ο συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Ασλανίδης (1919-1984), βαζέλα κι αυτός, από τις μεγάλες βεντέτες του απριλιανού πραξικοπήματος του 1967, επικυρίαρχος στο χώρο του ποδοσφαίρου, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ικανοποιούσε κάθε οικονομικό αίτημα του Παναθηναϊκού. Τα εκατομμύρια από την ΓΓΑ, ''τούβλα'' τα έλεγαν, τα τοποθετούσαν στο χρηματοκιβώτιο του υπεύθυνου εισιτηρίων του Παναθηναϊκού. Τα σχέδια κάποιου μηχανικού Χριστόπουλου για το γήπεδο δεν περπάτησαν ποτέ.

Το κόλπο με τη λεγόμενη σήμερα ''διπλή ανάπλαση'' ουσιαστικά ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ, και την τρικλοποδιά τότε την έβαλε πίσω από την κουρτίνα ο Λαλιώτης που έπαιζε παρασκηνιακά με… πράσινους καταραμένους της εποχής. Στη φώτο, η... παράγκα του γηπέδου της Λεωφόρου.

Σήμερα ο Αλαφούζος ενδιαφέρεται περισσότερο απ’ όσο φαντάζεται κανείς για την ιστορία με το γήπεδο στο Βοτανικό. Ποντάρει πολλά στο γήπεδο, που δρομολογήθηκε για Βοτανικό, όχι για Ελληνικό, όχι για Γουδή, όχι κάπου αλλού, αλλά ο καναλάρχης δεν ενεργεί όπως ο Κόκκαλης για το γήπεδο στο Καραϊσκάκη και ο Μελισσανίδης στη Φιλαδέλφεια. Μ’ άλλα λόγια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν έχει πάρει τη δουλειά επάνω του και επιτρέπει να έχουν… άποψη επώνυμοι παναθηναϊκοί με θεσμική ή όχι ιδιότητα. Με συνέπεια το έργο να μην προχωράει. Να μην προχωρήσει ίσως..
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΝ ΑΕΚ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΦΥΓΕΙ