ΣΤΟΝ ΣΕΜΕΔΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ Η ΦΥΛΑΚΗ

 

Ο 27χρονος Πορτογάλος σέντερ-μπακ του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2018, αφού είχε κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας, και μετά από ένα χρόνο τον απέκτησε η πρωταθλήτρια ΠΑΕ της Ελλάδος συμφερόντων Μαρινάκη. Θεωρήθηκε κάτι περισσότερο από ρίσκο να κάνει συμβόλαιο μια ομάδα με ποδοσφαιριστή που είχε ανοίξει νταραβέρια με την αστυνομία. 

Απόλυτη δικαίωση του Ολυμπιακού στην επιλογή του με τον παικταρά Σεμέδο. Δεν έδωσε ούτε υποψία να αμφισβητήσει κανείς το ήθος του. Ο καταγωγής από το Πράσινο Ακρωτήριο και ύψους 1 μ.89 αμυντικός είχε κι άλλα επεισόδια στην προσωπική του ζωή, τσαμπουκάδες σε μπαρ, κατηγορίες για διάρρηξη κ.α. Το νησιώτικο Κάμπο Βέρντε, ανεξάρτητο κράτος πλέον, με πληθυσμό μισό εκατομμύριο, είχε την αριστοκρατία του, με δον και δόνες, κι όταν ήταν αποικία της Πορτογαλίας.

Την περασμένη Κυριακή, στο ντέρμπυ των αιωνίων της Λεωφόρου, ο Ρούμπεν Σεμέδο κέρδισε τους πάντες στον Παναθηναϊκό. Ποδοσφαιριστές, διοικητικούς και υπαλλήλους. Ένας επαγγελματίας το υπόδειγμα. Συνεχώς να προσπαθεί να συγκρατεί μια τραμπούκικη συμπεριφορά που χαρακτήριζε την αποστολή του Ολυμπιακού.

Ο Καρεμπέ δεν καθόταν σε ησυχία, σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όρθιος ο Γάλλος και πάντα να πατάει εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Σεμέδο με τον τρόπο του έστελνε ματιές και χειρονομίες και στον Καρεμπέ και στον… ευαίσθητο και φιλοπόλεμο πάγκο του Ολυμπιακού ''Ηρεμήστε, δεν χρειάζονται οι υψηλοί τόνοι''.

Περίεργη συμπεριφορά, ιδιαίτερα προκλητική από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ένα ρεσιτάλ απρέπειας που ξεκίνησε πριν ακόμα στηθούν οι ομάδες στη σέντρα. Η μόνη εξήγηση είναι ότι εργάζονται σε εταιρεία ιδιοκτησίας Μαρινάκη και δεν υπολογίζουν κανέναν, δεν φοβούνται κανέναν.

Στο 94 στη δεύτερη κίτρινη ο Μπα παίρνει την κόκκινη, ο Ολυμπιακός κυνηγάει την ισοφάριση και μόνο ο Σεμέδο ενεργεί κατευναστικά. Αρπάει τρυφερά, αλλά ως παλαιστής τζούντο, τον συμπαίκτη του Μπα και τον βγάζει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ