ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ ΚΑΙ ΤΟ… ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

 

Πολύ πράμα στο Καραϊσκάκη. Πέντε γκολ στο ημιχρόνιο. Ε, δεν τα λες και λίγα. Τι συμβαίνει όταν και οι δυο ομάδες σκοράρουν τόσο εύκολα; Στο σκηνικό ''Περάστε κόσμε''; Ένα από τα δυο συμβαίνει. Ή μπράβο στην επίθεση που κάνει με το παραπάνω τη δουλειά της. Ή η άμυνα είναι προβληματική. Ένα από τα δυο.

Η αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού μιλάει τέσσερις γλώσσες. Ο καθένας τη δική του. Επόμενο όταν απουσιάζει η συνεργασία τους, δεν έχουν παίξει μαζί σε αρκετά παιχνίδια. Όσο για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αμυντικό υψηλού επιπέδου, είναι φανερό το έλλειμμα αγωνιστικής του ετοιμότητας, διότι προέρχεται από απουσία μηνών.

Η Αϊντχόβεν, το τσίρκο. Άμυνα για γέλια. Έδινε γκολ στους γηπεδούχους. Άμα λάχει και ασίστ, κανονικά λες και ο Αραμπί είναι συμπαίκτης. Χωρίς πλάκα, η ολλανδική ομάδα μας χάρισε, επιτέλους, την εξήγηση, και με πανηγυρικό τρόπο, του ''Φαινομένου Γιακουμάκης''. Γιατί παίκτης πάγκου στην ΑΕΚ θριαμβεύει στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Άγκολος στην Ελλάδα, πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία, μάλιστα με φανέλα δευτεράτζας ομάδας.

Στην Ολλανδία δεν έχουν πάρει σοβαρά την υπόθεση άμυνα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Το είδαμε και το εμπεδώσαμε χθες στο ποδόσφαιρο της Αϊντχόβεν, που έφυγε με ήττα 4-2 από τον Ολυμπιακό.

Ο πρωταθλητής κατέβηκε με στόχο το μηδέν στην άμυνα και ό,τι βγει επιθετικά. Με την ολλανδική ομάδα να παίζει ανοικτά και κυρίως με πολύ γρήγορο ρυθμό, ''παρασύρθηκε'' και ο Ολυμπιακός, κι αυτό τον ωφέλησε. Άργησε, αλλά κατάλαβε ο προπονητής ΜΑρτίνς ότι στο ματς υπήρχε τρύπα. Της ολλανδικής άμυνα η τρύπα.

Το 4-2 είναι πολύ καλύτερο από το 3-2 του ημιχρόνου. Μη πάρει- και δεν θα πάρει- θάρρος ο Ολυμπιακός, διότι τα νοκ-άουτ ματς θέλουν προσοχή. Η ζημιά άμα γίνει, έγινε και δεν διορθώνεται. Η ρεβάνς είναι ανοικτή και η διαφορά των δυο γκολ ορίζει την τακτική στην εκτός έδρας αναμέτρηση.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ... ΠΑΡΑΓΚΑ