Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΧΑΜΕΝΗ ΛΑΜΨΗ, 1-3 ΚΑΙ… ΤΥΧΕΡΟΣ

 

Απέναντι σε μια προβληματική Άρσεναλ ο Ολυμπιακός κατέδειξε τη δική του μειονεξία. Παρουσίασε έντονα σημάδια κούρασης, πιο σωστά κορεσμού, και απώλεια της λάμψης του που πλέον φωτίζει ελάχιστα. Μ’ άλλα λόγια χθες στο Καραϊσκάκη ο πρωταθλητής επιβεβαίωσε ότι πράγματι υστερεί του Ολυμπιακού της περασμένης σαιζόν.

Πνιγμένη στο πρόβλημα η Άρσεναλ, μια εικόνα ομάδας που σοκάρει και δικαιολογημένα έχει μείνει πίσω στην Αγγλία. Κι όμως, στα πρώτα κιόλας έξι λεπτά έχασε μοναδικές ευκαιρίες και δεν θα ήταν έκπληξη να έχει βάλει δυο γκολ. Τυχερός ο Ολυμπιακός, όχι και άτυχη η λονδρέζικη ομάδα που στο ημίχρονο τους είχε πάρει φαλάγγι τους γηπεδούχους.

Στην επαγγελματική ομάδα δεν ισχύει η… ατυχία. Υπάρχει μόνο η ανικανότητα, η αδυναμία, η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Και ενώ η Άρσεναλ κυριαρχούσε και διαρκώς απειλούσε, δεν σταματούσε να κάνει ατομικά λάθη στην άμυνα. Χοντρά λάθη. Ένα απ’ αυτά έφερε την ισοφάριση 1-1 του Ολυμπιακού.

Άλλο αξιοσημείωτο. Κατέρρευσε με το που δέχθηκε το γκολ η Άρσεναλ. Λες κι ήταν ένα μπαλόνι και ξεφούσκωσε. 

Τι φταίει και ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε δεύτερο ρόλο; Γιατί δεν διεκδίκησε αποτέλεσμα; Με την ήττα 3-1 και τα δυο γρήγορα γκολ στο Β’ ημίχρονο, για όποιον βλέπει, πληρώνει το φόρο της έλλειψης ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα. Το παίρνει περίπατο και αυτό λειτουργεί αρνητικά, διότι τον συνοδεύει και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Τίποτα, όμως, δεν χάθηκε για τον Ολυμπιακό. Αυτή η προβληματική Άρσεναλ παίζεται, όταν μάλιστα δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι παίκτες-κλειδιά στην ενδεκάδα της.

 Διαβαστε ακομα:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΚΙΑ