ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΝ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΛΕΝΕ… ΑΛΛΑΓΗ

 

Κερδίζει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, το… κίνημα που θα άλλαζε την Ελλάδα, που θα έκανε τούτο και το άλλο, αλλά ούτε καν αποπειράθηκε να ανατρέψει τις δομές της κοινωνίας που παραμύθι φούρναρης δεν εκπροσωπούσε το ΠΑνελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα. Θρίαμβος του Αντρέα με 48%, αλλά ήταν αφελείς όσοι περίμεναν κάτι… άλλο από το ΠΑΣΟΚ.

Μετά από λίγους μήνες, και επειδή η απάτη ΠΑΣΟΚ δεν προχωρούσε στη υλοποίηση των… δεσμεύσεων με τον… λαό, οι τυχοδιώκτες δίπλα στον Ανδρέα έλεγαν: ''Πρέπει να κάνουμε μια νέα… αρχή''.

Την έγραψαν στο χιόνι την πρώτη αρχή, και άντε πάμε για νέα κόλπα. Δικαιολογίες του πωπού. Και μετά από ένα-δυο χρόνια το ίδιο παραμύθι: ''Επιβάλλεται να ξεκινήσουμε το… νέο κύκλο αλλαγής''.

Η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ προήλθε το καλοκαίρι του 2017 μετά από ξεκάθαρη παρέμβαση της κυβέρνησης Σύριζα και τη συμφωνία της με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Για να μη ξεχνιόμαστε. Ήταν μια κίνηση με σκοπό να ανατρέψει το καθεστώς Μαρινάκη στην ΕΠΟ.

Σήμερα ο κυβερνητικός Μαρινάκης υποστήριξε τον Ζαγοράκη που τον επέλεξαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Γιατί; Για τον ίδιο λόγο που είπε ''Ναι'' στην υποψηφιότητα του Ζαγοράκη και ο επίσης κυβερνητικός Αλαφούζος. Επειδή η κυβέρνηση έχει ανάγκη να πουλήσει το παραμύθι της ανανέωσης, της νέας εποχής στο ποδόσφαιρο, με πρόσωπο άφθαρτο, τον Ζαγοράκη.

Πέτυχε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ; Απέτυχε με τα τσαρούχια. Αν είχε πετύχει δεν θα έλεγαν στον εκλεκτό της προηγούμενης συναλλαγής Σύριζα- μεγαλοΠΑΕ, ''Τελείωσε η… θητεία σου, κύριε Γραμμένε, σειρά έχει άλλος για να πλασάρουμε το παραμύθι ότι πάσχουμε για το καλό του ποδοσφαίρου''.

Τίποτα δεν άλλαξε. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, διότι κανείς δεν θέλει να αλλάξει κάτι. Και διότι για να γίνει αληθινή αλλαγή δεν φτάνει μόνο η αλλαγή προσώπου.

Διαβαστε ακομα:

ZAGOR FOR PRESIDENT, ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!