ΓΙΑ ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΚΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΟΚΑΝΑ

 

Αναρωτιέται κανείς, άνθρωπος κανονικός που ξέρει τι βλέπει. Που δεν βλέπει ίσιο το στραβό. Το κοντό για μακρύ. Το χάρτινο για σιδερένιο. Το ψεύτικο για αληθινό. Αναρωτιέται αν είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί ότι η εθνική ομάδα είναι μικρών δυνατοτήτων. Τέλος πάντων, τα κυβικά της δεν φτάνουν για να σταθεί, να ανταγωνιστεί τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ναι, είναι πολύ δύσκολο. Τόσο δύσκολο που απαγορεύεται να ειπωθεί. Το μόνο που επιτρέπεται είναι το ψέμα. Σκάνδαλο είναι στην Ελλάδα να λέγεται κατάμουτρα η αλήθεια. Επειδή είμαστε μαλακοί. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η μακράν πλέον πολυμεταχειρισμένη λέξη της καθημερινότητας είναι μαλάκας. Από το μαλακός.

Είμαστε μαλακοί. Εύθραστοι. Λόγω φουκαραδοσύνης. Απαγορεύεται ο πρωθυπουργός να λέει την αλήθεια. Δεν την αντέχουμε. Δεν θέλουμε να την ακούσουμε, βρε, πατριώτη. Έχουμε χρεοκοπήσει, αλλά μέχρι να μπει η σφραγίδα της καταστροφής ο πρωθυπουργός θα λέει ότι πάμε καλά, δεν έχουμε πρόβλημα, δεν χρειαζόμαστε καμιά στήριξη, κανένα μνημόνιο.

Το κορίτσι είναι κακάσχημη. Και στραβοκάνα. Με κιλά όσα η αγελάδα. Με κυτταρίτιδα. Μαλακίες. Μια χαρά είναι το κορίτσι, αξίζει να πάει για Μιας Υφήλιος. Είναι η καλύτερη Σταρ Ελλάς. Ελπίζουμε να προκριθεί στα διεθνή καλλιστεία.

Πρώτο ματς στην Ισπανία και διεθνής διασυρμός για την εθνική. Μια ομάδα να μη ντρέπεται να έχει κλειστεί στη φωλιά της για 90 λεπτά. Κι όμως, οι πάντες μίλησαν για θρίαμβο, επειδή στο πούστικο ποδόσφαιρο έχει χώρο και το απίθανο αποτέλεσμα. Ισοπαλία 1-1 η Ελλάδα με πέναλτυ και οι… ελπίδες στον ουρανό διότι ο κουτσός έτρεξε μαραθώνιο κι έκανε ρεκόρ.

Αληθινός είναι ο αποδυτηριάκιας, όχι γραφικός, όταν μετά το 1-1 είπε την αλήθεια. Πως με τέτοια χάλια δεν μιλάς για πρόκριση στα τελικά του μουντιάλ. Τα ίδια και χθες με την Γεωργία. Ανάπηρη η εθνική ομάδα, αλλά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για όλους τους σχολιαστές, έδινε… ελπίδες πρόκρισης.

Ποια είναι η Γεωργία ποδοσφαιρικά; Επτά φορές συναντήθηκε μαζί της η Ελλάδα, κέρδισε έξι και μια ισοπαλία. Χθες, όγδοο ματς, αν κάποιος άξιζε να κερδίσει ήταν ο αντίπαλος. Ποια εθνική; Δεύτερο παιχνίδι, μηδέν ποδόσφαιρο, μηδέν γκολ. Στην Ισπανία το γκολ έγινε με πέναλτυ, με Γεωργία και τα δυο τα… πέτυχαν οι αντίπαλοι.

Η άλλη χοντρομαλακία, που βαρέθηκα να την ακούω και να την διαβάζω. Ότι με το 1-1 χθες στην Τούμπα πήγε στράφι η ισοπαλία στην Ισπανία. Δεν κατάλαβα. Στο ματς ρεβάνς αυτή η εθνική θα… ξαναπάρει ''Χ'' από την Ισπανία; Το πιθανότερο, για να μην πω ότι στάνταρ θα παιχθεί το ''2''  

Στη φώτο, ο 20χρονος παικταράς της Γεωργίας, αυτό το ξωτικό των γηπέδων που σκόραρε και χθες, όπως και εναντίον της Ισπανίας. Στο όνομα Χβίτσα Κβαρατσχέλια.
Διαβαστε ακομα: