ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ, ΡΕ, ΓΑΜΩΤΟ....

 

Πέρασε τα πρώτα άντα της ζωής του ο Σωτήρης Νίνης αλλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου παραμένει ο πιτσιρικάς. Τα προσόντα του φάνηκαν πριν ακόμα αρχίσει να ξυρίζεται. Η περίπτωση του προσφέρεται για αντικείμενο μελέτης και διδαχής σε σχολές και σεμινάρια προπονητικής. Γιατί στην ομάδα του, στον Παναθηναϊκό, δεν έγινε σωστή διαχείριση του ταλέντου και τον έκαψαν όταν τον χρησιμοποίησαν και ενωρίς και λανθασμένα.

Ο Σωτήρης Νίνης αντί να έχει μια σταθερή και ανοδική πορεία στην καριέρα του κατάντησε γυρολόγος, από την μια ομάδα στην άλλη, να αλλάζει χώρα και πόλη σε λίγους μήνες. Χάθηκε η νιότη του… Με την αγωνία να εξασφαλίσει συμβόλαιο, να βγάλει το μεροκάματο στη δουλειά που έμαθε από παιδί των ακαδημιών. Πρώτα στον Απόλλωνα Νέας Σμύρνης, μετά στα φυτώρια του Παναθηναϊκού.

Ο μικρός Νίνης. Το 2008 οι Ισπανοί τον εκτίμησαν μέσα στους 100 πιο ελπιδοφόρους 18χρονους στον κόσμο. Το 2007 είναι ο νεώτερος σε ηλικία που αγωνίστηκε σε επίσημο ματς του Παναθηναϊκού. Και ο δεύτερος μικρότερης ηλικίας που σκόραρε σε παιχνίδι Α’ εθνικής. Και ο νεώτερος που σκόραρε στο πρωτάθλημα Α’ εθνικής.

Γεννήθηκε στην Αλβανία το 1990, σα σήμερα 3 Απριλίου. Στον Παναθηναϊκό έμεινε από το 2006 έως το 2012, που μετακινήθηκε στην Πάρμα. Δανεικός το 2013 στον ΠΑΟΚ, επιστροφή στον Παναθηναϊκό το 2015. Στη συνέχεια σε Σαρλερουά κα Μαλίν στο Βέλγιο (2016-17), σε άλλες δυο ομάδες στο Ισραήλ, η μια Β’ εθνικής, για να καταλήξει το καλοκαίρι του 2020 στο Βόλο, αφού μια σαιζόν έμεινε χωρίς ομάδα.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΤΖΟΛΗΣ ΑΦΑΙΡΕΙ- ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΕ ΤΟΥ