ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

 

Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Να διαμαρτύρονται αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής διότι τις βασανίζουν οι προπονητές. Δεν τις αφήνουν να τρώνε σαν άνθρωποι, με βία σωματική τις υποχρεώνουν να κάνουν σωστά μια άσκηση. Περίεργα πράγματα. Να ασχολείται κανείς με τον πρωταθλητισμό, και βάζω στο λογαριασμό τους γονείς των αθλητριών κυρίως, και να μην έχουν αντιληφθεί μετά από χρόνια το αυτονόητο. Ότι ο αθλητισμός, εννοώ το κυνήγι του ρεκόρ και της διάκρισης, είναι βαρβαρισμός. Σκέτος βαρβαρισμός. Μόνο βαρβαρισμός.

Τι ανοησίες είναι αυτές, λέω για τις καταγγελίες που έφτασαν μέχρι την πρόεδρο της δημοκρατίας. Από τις ίδιες τις αθλήτριες ή τον δικηγόρο τους και το πράμα πήρε έκταση διότι τα ΜΜΕ, στο μαύρο σκοτάδι πάντα, ψοφάνε να συμμετέχουν στην απάτη και τον κοινωνικό αποπροσανατολισμό  των διαμαρτυριών.

Αυτό που λέγεται ''στρατιωτική πειθαρχία'' είναι κάτι… ελαφρό κι ανώδυνο αν το συγκρίνει κανείς με τη διαδικασία της πενταετούς ή δεκαετούς προετοιμασίας της ανήλικης αθλήτριας στην ενόργανη γυμναστική. Να το πω ωμά: Δεν γίνεται διαφορετικά. Το κορίτσι θα υποφέρει. Θα βασανιστεί και δεν έχει άλλη επιλογή από το να αντέξει στην επέμβαση της φυσιολογικής της ανάπτυξης, αν πράγματι έχει σκοπό να συμμετάσχει με επιτυχία στους σπουδαίους παγκόσμιους αγώνες.

Μπροστά στον εκπαιδευτή, που πιθανόν είναι λοχίας του δημοτικού σχολείου, όχι λοχαγό και ταγματάρχη της στρατιωτικής σχολής, ο μαθητής στη σχολή πεζοναυτών, ας είναι πτυχιούχος του Χάρβαρντ, θα ανεχθεί την εκμηδένιση της προσωπικότητας του. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Η Νάντια Κομανέτσι στα 14 της έπιασε το θαύμα. Το τέλειο στους ολυμπιακούς αγώνες του Μόντρεαλ το 1976 (φώτο). Η βαθμολογία του απόλυτου 10, του καθαρού 10, δεν οφείλεται μόνο στο ταλέντο της Ρουμάνας. Όχι, βέβαια. Η πρωταθλήτρια είναι προϊόν σκληρής, απάνθρωπης, σπαρτιατικής προπόνησης.

Να το ξαναπούμε. Δεν γίνεται διαφορετικά. Γι’ αυτό οι γονείς των κοριτσιών κάνουν τα στραβά μάτια. Προσωπικά, ως γονιός δεν θα δεχόμουν με τίποτα η κόρη μου με τη έγκριση μου, να έμπαινε στο λούκι αυτής της βαρβαρότητας που την αποκαλούν αθλητισμό.

Διαβαστε ακομα:

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ… ΜΟΔΑ ΚΑΙ Ο ΒΡΑΝΙΕΣ