ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

 

Για να φτιάξει ομάδα, είτε στη γάμα εθνική της Ελλάδος, είτε στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, χρειάζεται να γνωρίζει η ΠΑΕ να κάνει μεταγραφές. Τα πάντα όλα κρίνονται από τις μεταγραφές. Χωρίς μεταγραφές καμιά ομάδα στον πλανήτη δεν βλέπει φως.

Χρειάζονται και χρήματα. Οπωσδήποτε, αλλά δεν εξαρτάται η επιτυχία στις μεταγραφές από τα πολλά λεφτά. Τα πολλά φράγκα εξασφαλίζουν τον καλό, τον πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Ο οποίος πολύ καλός ποδοσφαιριστής το πιθανότερο να αρνηθεί μια ομάδα αν δεν τον βολεύει στην εξέλιξη της καριέρας του. Αν, δηλαδή, η μεταγραφή δεν τον βοηθήσει να αναδειχθεί περισσότερο, ώστε να ανέβει κι άλλο το κασέ του.

Υπάρχουν κριτήρια που μια ΠΑΕ δεν αγνοεί στις μεταγραφικές της επιλογές. Ένας παικταράς π.χ. του 8 πιθανόν να δηλώνει παρών στην ενδεκάδα μόνο μέχρι το 6,5. Επειδή έπεσε σε ομάδα που του κατεβάζει την αγωνιστική του προσφορά. Απεναντίας, αν μεταγραφεί σε ομάδα με παίκτες ισάξιους του, δεν αποκλείεται να παίζει για 9 και για 9,5.

Υπάρχει παικταράς που δεν εμπνέει τους συμπαίκτες του. Που δεν τους σηκώνει αγωνιστικά περισσότερο από τις δυνατότητες του. Υπάρχει, όμως, και παίκτης ο οποίος πραγματικά λειτουργεί ηγετικά στα αποδυτήρια αλλά και στο χορτάρι επάνω.

Να, γιατί είναι τέχνη η σωστή μεταγραφή. Μυστικό που δεν είναι γνωστό σ’ όλους η ικανότητα να τσεκάρει η ΠΑΕ έναν νεαρής ηλικίας ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι εξελίσιμος. Δεν φτάνει να επισημανθεί ο ταλαντούχος που αύριο θα ''προδώσει'' τα προσόντα του. Χρειάζεται και η κατάλληλη διαχείριση του εν λόγω ποδοσφαιριστή. Στη φώτο πιτσιρικάδες σε ακαδημία αργεντίνικης ΠΑΕ

 Διαβαστε ακομα:

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ… ΜΟΔΑ ΚΑΙ Ο ΒΡΑΝΙΕΣ