Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

 

Χθες ήταν προγραμματισμένο το ματς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ, αλλά δεν έγινε, τελικά. Γιατί; Αναβλήθηκε. Γιατί; Επειδή μπουκάρισαν στον αγωνιστικό χώρο οι ιδεολόγοι οπαδοί της γηπεδούχου. Είναι ο απόλυτα αφελής όποιος ρωτήσει γιατί οι οπαδοί συμπεριφέρθηκαν με τρόπο ανάρμοστο. Ποιο, τέλος πάντων, ήταν το αίτημα τους. Η αιτία της διαμαρτυρίας τους.

Όποιος κάνει διάλογο με τον χούλιγκαν είναι απατεώνας. Παραμύθης. Ο οπαδός όσο το σύστημα, η ποδοσφαιρική κοινωνία, οι ΠΑΕ και τα ΜΜΕ, τον αντιμετωπίζουν ως παράγοντα κι όχι απλά ως θεατή, ως πελάτη του ποδοσφαίρου, θα συνεχίσει να ασχημονεί. Να μη συμβιβάζεται ότι είναι καταναλωτής του γηπεδικού θεάματος, κι όχι ο έχων άποψη στις μεταγραφές, στην πρόσληψη προπονητή, γενικά στις αποφάσεις της ΠΑΕ.

Η κοροϊδία. Η υποκρισία. Εμποδίζουν με την καφροσύνη τους οι μαχητικοί οπαδοί της Γιουνάιτεντ τη διεξαγωγή του αγώνα με την Λίβερπουλ, και η ιδιοκτησία της ΠΑΕ ανακοινώνει τούτα τα ελεεινά και ντροπιαστικά: «Οι οπαδοί μας είναι παθιασμένοι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναγνωρίζουμε απόλυτα το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και τις ειρηνικές διαμαρτυρίες».

 

Φοβερό. Αντί να καταδικαστεί η αλητεία, όχι απλά δικαιολογείται, αλλά επιβραβεύεται. Φοβερό και αποκαλυπτικό. Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμύθι φούρναρης χαίρεται για την... ποιότητα και τη συμπεριφορά των οπαδών. Αντί να μιλάει για βία, υπερηφανεύεται γιατί οι χασισωμένοι οπαδοί με… ειρηνικό τρόπο άσκησαν το... δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.

 

Τελικά, ποιον κοροϊδεύουν; Ποιον άλλον παρά τους οπαδούς. Και ποια είναι η κοροϊδία που τους κάνουν; Δεν τους λένε στα ίσα ποια είναι η θέση τους. Και τι τους λένε; Πως εσείς είστε η καρδιά και η ψυχή, το άλφα και το ωμέγα, όλα ξεκινούν απ’ εσάς, χωρίς εσάς δεν υπάρχει ποδόσφαιρο.  

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΧΓΕΙ ΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...