Ε, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΕΣ...

 
Δωροδοκίες συμβαίνουν στα γήπεδα. Και στο μπάσκετ, και στο ποδόσφαιρο, παντού. Όταν το ματς είναι κρίσιμο. Όταν η μια πλευρά καίγεται για το αποτέλεσμα. Κυρίως, όταν η άλλη πλευρά ''τα παίρνει''. Τη δωροδοκία του αντιπάλου δεν την κάνει, δεν σκέπτεται να την κάνει μόνο ο βρωμιάρης, αλλά και η παρθένα, όταν είναι βέβαιος πως κάποιος από τους απέναντι δεν θα πει ''όχι''.
Αυτή είναι μια πρώτη προσέγγιση στο... θέμα που έσκασε για τον ημιτελικό του ευρωπαϊκού μπάσκετ του 1987 ανάμεσα στην Ελλάδα και την τότε Σοβιετική Ένωση. ''Κίνηση έγινε να μας δωροδοκήσουν, αλλά κανένας από την ομάδα δεν τα πήρε... ''. Αυτό είπε σήμερα, συγκεκριμένα μήνα Απρίλιο του 2021, ο 57χρονος ΛΙθουανός Σαρούνας Μαρτσουλιόνις των 196 πόντων ύψος. Και βγήκαν κάποιοι για να πουλήσουν ηθική και πατριωτισμό και είπαν του παικταρά ''Ντροπή σου'', ''Είσαι απαράδεκτος'' κι άλλα τέτοια πρωτότυπα.
Τίποτα δεν αποκλείεται. Αυτή είναι το σοβαρό και υπεύθυνο σχόλιο. Επειδή η ελληνική πλευρά, το λέμε πάνω στην κουβέντα, την γενική και αόριστη κουβέντα, είναι ικανή για όλα. Αυτό θα πει όποιος είναι μέσα στα πράγματα και γνωρίζει τι έχει συμβεί στο παρελθόν. 
Όσο για τη συγκεκριμένη περίπτωση; Το ματς τελείωσε 103-101 με νίκη της εθνικής μας. Ήταν καθαρό; Σύμφωνα με τη λογική ήταν πεντακάθαρο. Ματιασμένο παιχνίδι δεν πάει στο πόντο. Ο Μαρτσουλιόνις λέει ότι έγινε προσπάθεια από ελληνικής πλευράς, όχι ότι διεπράχθη τελικά η δωροδοκία. Έγινε πράγματι η απόπειρα; Άγνωστο. Το ερώτημα, λοιπόν, που ζητάει απάντηση είναι μόνο ένα; Γιατί ο Λιθουανός το θυμήθηκε μετά από 34 χρόνια;
Διαβαστε ακομα:

ΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ