ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΘΡΟΝΟ Η ΡΕΑΛ, ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ

 

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να παρακολουθήσει κανείς έναν ημιτελικό της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Θα τον προτιμήσει χωρίς δισταγμό π.χ. και από την καλύτερη ταινία της χρονιάς, ας είναι φανατικός του σινεμά. Μια θεατρική παράσταση ή ένα φιλμ βλέπεται και μια άλλη ώρα, μια άλλη μέρα. Όχι και το ποδοσφαιρικό θέαμα, που έχει τη χάρη, τη μοναδική του χάρη, να το απολαμβάνει κανείς μόνο στην ώρα του. Ζωντανό.

Μετά το Μάντσεστερ Σίτυ- Παρί στο πρόγραμμα ήταν χθες το Τσέλσυ- Ρεάλ. Τι σημασία έχει αν ήταν λιγότερο χορταστικός ο δεύτερος ημιτελικός από τον πρώτο; Η κρισιμότητα του παιχνιδιού είναι εκείνη που μαγνητίζει κι όχι η ποιότητα που περιμένει κανείς από τους δυο αντιπάλους σε τόσο υψηλό επίπεδο..

Οι δυο αγγλικές εταιρείες που προκρίθηκαν στον τελικό, η Μάντσεστερ Σίτυ και η Τσέλσυ, παίζουν μεθαύριο Σάββατο στις 7.30 μ.μ. για το πρωτάθλημα. Αγώνας διαφορετικός, σ’ άλλη διοργάνωση, που δεν θα κρίνει τίποτα. Η Μάντσεστερ προηγείται με 80 βαθμούς, η Τσέλσυ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 61, έναντι 67 της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ και 63 της Λέστερ.

Η Ρεάλ, δηλαδή, η βασίλισσα της Ευρώπης, όνομα και πράμα με τους περισσότερους τίτλους, δεν τα κατάφερε χθες με το 4ο κλαμπ της Αγγλίας. Την Τσέλσυ που νίκησε μόνο 2-0 (φώτο). Λες και το άλλο: Από τον τελικό της Ευρώπης απουσιάζει η δεύτερη και η τρίτη της βαθμολογίας και παρούσα θα δηλώσει η τέταρτη Τσέλσυ. Το πιο σωστό, βέβαια, είναι το άλλο, ότι για μια ακόμα φορά στον τελικό θα βρεθούν δυο αγγλικές ΠΑΕ. Δυο προϊόντα παραγωγής του αγγλικού πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχει κανένας… εμφύλιος αγγλικός, επειδή θα… τσακωθούν στον τελικό δυο ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις οι οποίες συμμετέχουν στο αγγλικό πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει να πει κανείς αν θα είχαν προκριθεί η Ρεάλ και η Παρί. Ή η Μάντσεστερ Σίτυ με την Μπάγερν. Όλες αυτές είναι της ίδιας… φυλής. Ανήκουν πια στην ίδια κατηγορία, έχουν τον δικό τους (!) ανταγωνισμό.

Ρεάλ, Μπαρτσελώνα, Αθλέτικο, Μάντσεστερ Σίτυ, Λίβερπουλ, Τσέλσυ, Μπάγερν, Παρί είναι αυτή την εποχή η αφρόκρεμα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Η περισσότερο εκλεκτή φυλή. Υπάρχουν κι άλλα μαγαζιά με προδιαγραφές να πρωταγωνιστήσουν στην κορυφή, να διεκδικήσουν τα χοντρά πακέτα. Π.χ. η Γιουβέντους, η Ντόρμουντ, δηλαδή ΠΑΕ φυλής απλησίαστης για δεκάδες ομάδες κατώτερης αξίας. Για ομάδες που δεν είναι σε θέση να μπουν στην αδελφότητα της διεθνούς ποδοσφαιρικής αριστοκρατίας.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ… ΙΣΤΟΡΙΑΣ