Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ;

 

Για μια ακόμα φορά, και μάλλον δεν θα είναι η τελευταία, παίζεται το ίδιο έργο στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου. Στον Παναθηναϊκό επί των ημερών του καναλάρχη, για να είμεθα σωστοί. ''Διώξε κόσμο, πάρε κόσμο''. Αυτό λένε στο αφεντικό, σχετικοί και  άσχετοι, φανερά και δημοσίως, ανεπισήμως και στο αυτί.

''Στελέχωση'' το λένε. Να στελεχωθεί η ΠΑΕ με τους κατάλληλους και  επαρκείς. Το γνωστό ποίημα μετά από κάθε αποτυχημένη σαιζόν. Κι  αυτό κάνει ο Αλαφούζος. Ανακατεύει την τράπουλα, κουνάει το τάβλι, ξαναβάζει στο φούρνο το μαγειρεμένο φαγητό στο ταψί – για να φέρει την αλλαγή. Όπως συνηθίζουν οι σωτήρες της πολιτικής. Με νέα πρότζεκτ, νέα συνθήματα, νέα ονομασία του κόμματος, αλλά επί της ουσίας μια από τα ίδια.

Τον Δημήτρη Σαραβάκο τι να τον κάνει ο Αλαφού- αυτό δεν του το λένε. Τον Σπύρο Βλάχο- ούτε γι’ αυτόν προτείνουν κάτι οι ενδιαφερόμενοι για έναν καλύτερο Παναθηναϊκό, δημοσιογράφοι κι άλλοι. Είναι και ο Σπύρος Παπαβασιλείου, άλλο βασικό στέλεχος. Και ο Εμανουέλ Ρόκα, πρώην προπονητής, που στελεχώνει κι αυτός την οργάνωση της ΠΑΕ- ουδεμία σχέση με τον εκδιωχθέντα τεχνικό σύμβουλο επίσης Ρόκα. Μη λησμονήσουμε ότι στο τεχνικό επιτελείο βρίσκεται και ο Σελαϊδόπουλος που κωουτσάρησε την ομάδα στο Βικελίδης.

Τελειωμένος είναι και ο Πιέρ Ντρεοσί από τον Αλαφούζο, τον μίστερ ένα, δύο χίλια. Που άλλο αποφασίζει το πρωί, άλλο το μεσημέρι, άλλο το βράδυ. Και ο άνθρωπος έχει φρακάρει, διότι είναι πιεσμένος να αποφασίσει το πρωί και να μην το πάρει πίσω μετά από πέντε ώρες. 
 
Ένα σωρό κόσμος κυκλοφορεί στο Κορωπί. Να τους διώξει όλους ο Αλαφού, να φέρει ποιους; Τον Φύσσα, τον Καραγκούνη, τον Γκούμα. Ή κάποιους άλλους που ψάχνονται να βρουν άκρη και στριμώχνονται ποιος θα προσπεράσει τον άλλον στην ουρά;
Διαβαστε ακομα:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ, ΑΣ ΜΗΝ… ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ