ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ… ΧΑΟΣ

 

Ένα παιχνίδι απόψε Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού που δεν έχει να μας πει κάτι. Που δεν έχει να κρίνει κάτι. Εντελώς αδιάφορο. Κερδίσει, χάσει η μια ή η άλλη ομάδα. Από το όποιο αποτέλεσμα στη Λεωφόρο οι αντίπαλοι δεν έχουν να πάρουν ή όχι βαθμούς. Ούτε να κερδίσουν ή όχι τις εντυπώσεις.

Είναι ένα ντέρμπυ νεκρό. Ξενέρωτο. Επειδή ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν υπήρχε τόση διαφορά σ’ όλα τα μέτωπα όση σήμερα ανάμεσα στις δυο δημοφιλέστερες ομάδες. Κι αυτές με τους περισσότερους τίτλους στη καβάτζα τους. Σήμερα ο μεν Παναθηναϊκός είναι εκτός κόλπου, ο δε Ολυμπιακός κυρίαρχος. Είναι δυο χρόνια πρωταθλητής και δικαιολογημένα θεωρείται φαβορί και για την κούπα του 2022. Ο Παναθηναϊκός;

Πήρε στη Λεωφόρο το αήττητο του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο. Είναι μια νίκη σα να μην έγινε. Τίποτα δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός, τίποτα δεν έχασε ο Ολυμπιακός. Το ίδιο και σήμερα. Έστω ότι ξανακερδίσει ο Παναθηναϊκός. Οι οπαδοί του δεν έχουν κουράγιο να πάρουν… θάρρος. Να ελπίσουν σε κάτι καλύτερο την προσεχή σαιζόν.

Η δυστυχία του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν μπορεί να βάλει στόχο άλλο παρά να κάνει πρωταθλητισμό. Και για να ξέρουμε τι λέμε, να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό. Το να ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ ή τον Άρη και την ΑΕΚ δεν λέει τίποτα αν η διαφορά από τον πρώτο Ολυμπιακό είναι 20 και 30 βαθμούς. Καταδικασμένη είναι η ΠΑΕ του Αλαφούζου να κυκλοφορεί στην πιάτσα με μέτρο το επίπεδο του Ολυμπιακού. Εκτός κι αν καταργήθηκε πια το ιστορικό οι αιώνιοι αντίπαλοι.

Δύσκολο, αν όχι απίθανο ο Παναθηναϊκός του σήμερα να φέρει τούμπα τους πόλους στον πλανήτη. Να κατεβάσει τον βόρειο στο νότο και να σπρώξει στο βορρά το νότιο πόλο. Αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Από τη μια σαιζόν στην άλλη.
Στη φώτο, όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήταν το δίδυμο της κορυφής.
Διαβαστε ακομα:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ, ΑΣ ΜΗΝ… ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ