ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΤΗ-ΣΩΤΗΡΑ

 
Θέλουν να αγοράσουν την ομάδα, λένε. Δεν το ξέρουμε αν πράγματι θέλουν να την αγοράσουν. Έτσι λένε. Και σε ποιον το λένε; Στον κανένα! Αν το λένε στις εφημερίδες πρώτα, είναι σα να το λένε στον κανένα. Αν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ μαθαίνει το μεγάλο νέο από τα μμε, τότε η δουλειά βρωμάει. Πως είναι μαϊμού ιστορία.

Αυτός που πραγματικά θέλει να πάρει το πακέτο των μετοχών δεν το λέει πρώτα στον κανέναν. Στο πόπολο, δηλαδή, μέσω πρόθυμων δημοσιογράφων για όλες τις δουλειές. Και δεν δείχνει τις προθέσεις του μόνο όταν η ομάδα είναι στα κάτω της. Δεν περιμένει, δηλαδή, τη στιγμή που οι οπαδοί κάνουν τη μανούρα τους για να εκδηλώσει κι αυτός την αγνή του πρόθεση να… σώσει την ομάδα.

Είμαστε στα χρόνια της απουσίας της δημοσιογραφικής κριτικής. Τα μήντια κάνουν άλλη δουλειά, δεν ελέγχουν την εξουσία των μεγαλομετόχων, νυν και υποψηφίων, αλλά και των λεγομένων οργανωμένων. Ο καθένας παίρνει άδεια από τη σημαία, βγαίνει στη σέντρα και κάνει το προσωπικό του παιχνίδι.

Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι με τη πένα να πιάσει από τον γιακά τον νέο εραστή της ομάδας και να του ζητήσει εξηγήσεις: Ποιος είσαι, τι ακριβώς θέλεις, με ποιους όρους, με ποιες εγγυήσεις. Αν ο έτσι πει πως όσα κέρδισε στην τίμια ζωή του θα τα βάλει στην ΠΑΕ διότι αγαπάει την ομάδα, τότε επιτόπου η μάπα του κάνει κέφι από στημένες λεμονόκουπες, ντομάτες σάπιες, κλούβια αυγά. Ανάλογα με το χρώμα της ομάδας.

Διαβαστε ακομα:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ… ΧΑΟΣ