ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΙΑΣΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΘΙΑΣΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Που θα πάει αυτή η ιστορία με τον Ολυμπιακό; Η κατάσταση είναι πλέον ανησυχητική και το ερώτημα… απειλητικό. Τα τελευταία 25 χρόνια ο Ολυμπιακός πήρε την κούπα 21 φορές. Αυτό σημαίνει καθεστώς ποδοσφαιρικής κυριαρχίας. Δικτατορίας. Μονολόγου.

Από το 1997, πρώτα επί Κόκκαλη (φώτο) και στη συνέχεια επί Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός έχει… επιβάλλει με στρατιωτικό νόμο καθεστώς lockdown στο πρωτάθλημα. Μέτρα περιοριστικά στους αντιπάλους. Μόνο τέσσερις φορές σ’ ένα τέταρτο αιώνος ο Ολυμπιακός… επέτρεψε να σηκώσει την κούπα άλλη ομάδα. Δυο φορές ο Παναθηναϊκος (2004 και 2010), από μια η ΑΕΚ (2018) και ο ΠΑΟΚ (2019).

Το σωστό ερώτημα δεν είναι που το πάει ο Ολυμπιακός, αλλά πως τη βλέπουν τη δουλειά ''οι άλλοι''. Οι άλλες ''μεγάλες'' ομάδες που έχουν περιοριστεί σε ρόλο ομιλούντα κομπάρσου. Ειδικά το τελευταίο πρωτάθλημα οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ παρουσιάστηκαν λιγότερο ανταγωνιστικοί σε σύγκριση με την προηγούμενη σαιζόν.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος 2020-21 από τον Ολυμπιακό, ίσως για πρώτη φορά, δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. Φαινόμενο σπάνιο, αν όχι πρωτόγνωρο, για την Ελλάδα, όπου είναι πανεύκολη και πολυμεταχειρισμένη, δικαιολογημένα κι όχι, η μομφή στον κάθε πρωταθλητή. Ότι το πήρε βρώμικα, με τη βοήθεια της διαιτησίας.

Νόμος άγραφος εδώ και 60 χρόνια. Δεν υπάρχει καθαρός και άξιος πρωταθλητής. Μόνο με πουστιές καταφέρνουν να τερματίσουν πρώτοι. Γιατί, όμως, σ’ αυτή τη δόση δεν ακούστηκαν καταγγελίες και διαμαρτυρίες σε βάρος του Ολυμπιακού; Επειδή ''οι άλλοι'' είχαν βγει ενωρίς εκτός κόλπου.

Η Ιστορία δεν ξέρει παράγκες και εγκληματικές οργανώσεις. Δεν τις κουβαλάει στη μνήμη της και στα τεφτέρια της. Η Ιστορία γράφεται μονάχα με νούμερα. Και τα νούμερα στη δική τους αλήθεια έχουν γλώσσα αδυσώπητη: Ολυμπιακός 21- ''Οι άλλοι'' μόλις 4. Απολογισμός μελαγχολικός για το επίπεδο και την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΟΡΓΗΣ