ΜΕ ΠΟΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΦΑΝΕΛΑΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΛΙ Η ΤΥΠΑΡΑ

 

Σημαίνει πολλά ο Παναθηναϊκός για μένα… έχει πει ο Γιώργος Καραγκούνης, που πρόσφατα είχε ένα τετ α τετ με τον Αλαφούζο κι ακόμα παρακολούθησε στη Λεωφόρο ένα ματς, αυτό με τον ΠΑΟΚ. Άρα, κολλάει να πει κανείς ή να... φανταστεί ότι επιστρέφει ο τυπάρας στην ομάδα της καρδιάς του.

Έτσι το λένε. ''Ομάδα της καρδιάς μου'' είναι η τάδε ομάδα, μια συγκεκριμένη, όχι όποια όποια απ’ όσες φόρεσα τη φανέλα της. Ρε, πλάκα κάνουμε; Ποια επιστροφή; Ο Καραγκούνης ήταν στον Παναθηναϊκό το 1996-2003 και το 2007-12 και θα… επιστρέψει για τρίτη φορά στα 44 του χρόνια;

Δεν κατάλαβες. Όχι σαν ποδοσφαιριστής, αλλά σε άλλο πόστο. Ξανά μανά ρωτάω, πλάκα κάνουμε, ρε; Είσαστε ακόμα στην εποχή που τα τραίνα πήγαιναν με κάρβουνο. Το ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει, διοικείται από ανώνυμες εταιρείες με κανόνες επιστημονικούς σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εξέλιξης του αντικειμένου και της αγοράς. Το ότι κάποιος υπήρξε ποδοσφαιριστής δεν λέει τίποτα.

Δεν λέει τίποτα κι αν κάποιος ήταν στο παρελθόν ποδοσφαιριστής της ομάδας μας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμιά… επιστροφή Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό. Αν ο τυπάρας αναλάβει κάποιο πόστο, τότε συμβαίνει πρόσληψη με κριτήρια αξιοκρατικά. Ότι εκτιμάται να διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα, να έχει την απαιτούμενη εμπειρία ώστε να είναι επαρκής στην ευθύνη που θα αναλάβει.

Άσχετο, εντελώς άσχετο αν ο Καραγκούνης, και το κάθε στέλεχος της κάθε ΠΑΕ, υπήρξε ποδοσφαιριστής, καλός, μέτριος. Φαίνεται, όμως, ότι στις ελληνικές ΠΑΕ επικρατεί ακόμα η παλαιοκομματική κουλτούρα. Η ομάδα στα δύσκολα, στην αγωνιστική αποτυχία, καλεί έναν βετεράνο, αγαπημένο των οπαδών, για να γλυτώσει το ξεφώνημα. Να αντιμετωπίσει τις αποδοκιμασίες της εξέδρας.

 Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΟΡΓΗΣ