ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ… ΦΑΒΟΡΙ;

 

Αύριο Σαββάτο ο τελικός κυπέλλου. Έτσι για ζέσταμα ας τον πλησιάσουμε, ίσως το πιο σπουδαίο παιχνίδι της σαιζόν. Άγνωστο τι σόι μπάλα θα δούμε, όμως η κρισιμότητα του το κάνει ξεχωριστό, όχι μόνο. Ένα ματς, ένας τίτλος. Και το πρόσθετο ενδιαφέρον είναι πως θα τελειώσει. Με παράταση ή όχι; Με παράταση συν πέναλτυ;

Ο Ολυμπιακός, βέβαια, είναι το φαβορί. Υπάρχει τέτοιο σε τελικό, σε αγώνα μπαμ και κάτω; Για τις στοιχηματικές εταιρείες ο πρωταθλητής έχει προβάδισμα να κάνει και φέτος το ντάμπλ. Κοντά στο δύο πληρώνει η νίκη του Ολυμπιακού στα 90 λεπτά, σχεδόν τα διπλάσια λεφτά ο ΠΑΟΚ. Η πρόκριση του Ολυμπιακού με έξτρα χρόνο ή και με κτυπήματα πέναλτυ πέφτει κάτι ψιλά περισσότερο από 1,5 και στο δυο του ΠΑΟΚ.

Σε τελικό κυπέλλου οι δυο αντίπαλοι έχουν βρεθεί επτά φορές, όλες έγιναν στην Αθήνα, καμία στο ΟΑΚΑ, πέντε φορές το σήκωσε ο Ολυμπιακός, δυο ο ΠΑΟΚ. Το τελευταίο ραντεβού σε τελικό κυπέλλου των δυο αυριανών φιναλίστ ήταν το 2001, στις 12 Μαίου, στο γήπεδο της ΑΕΚ, και την παρτίδα πήρε ο ΠΑΟΚ με 4-2 (φώτο).

Προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που έφυγε Δεκέμβριο του 1999 από τον Ολυμπιακό και τον Μάρτιο του 2000 ανέλαβε τον ΠΑΟΚ. Στον πάγκο του τότε πρωταθλητή Ολυμπιακού ο Τάκης Λεμονής. Διαιτητής ο Γιώργος Καζναφέρης. Για την Ιστορία: 4 Εγκωμίτης 1-0, 31 Μπορμπόκης 2-0, 46 Γιώργος Γεωργιάδης 3-0, 77 Τζώρτζεβιτς πέναλτυ 3-1, 85 Ναλιτζής 4-1 και στις καθυστερήσεις Χούτος 4-2.

 ΠΑΟΚ: Κόβιτς, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσαμπής, Κωνσταντινίδης, Αμπονσά (46’ Κουλακιώτης), Γεωργιάδης (77’ Ναλιτζής), Οκκάς (86’ Σπάσιτς), Ουντέζε, Καφές, Εγκωμίτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης (46’ Πατσατζόγλου), Κωστούλας, Ανατολάκης, Γεωργάτος (67’ Λουτσιάνο), Ζε Ελίας, Γιανακόπουλος, Νινιάδης (46’ Χούτος), Τζιοβάνι, Τζωρτζεβιτς.

Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΠΟΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΦΑΝΕΛΑΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΛΙ Η ΤΥΠΑΡΑ