ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

 

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά βαθμών από τον δεύτερο. Το ότι δεν απειλήθηκε, αυτό σημαίνει πως το ελληνικό δεν είναι... πρωτάθλημα. Κακώς το λένε πρωτάθλημα. Γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός .

Έτσι ήταν πάντα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο τον τίτλο διεκδικούν οι ίδιες ομάδες κι αυτές δεν είναι περισσότερες από δυο, ή τρεις. Αυτή τη φορά, όμως, το πρωτάθλημα παίχτηκε με τέτοιο τρόπο που έγινε… μοναδικό στην Ευρώπη. Σε καμιά άλλη χώρα ο πρωταθλητής δεν τερμάτισε κάνοντας περίπατο. Να σηκώσει το κατσαρόλι με τόση μεγάλη διαφορά βαθμών, όπως συνέβη εδώ.

Μέχρι την τελευταία αγωνιστική στο αγγλικό δεν είχαν… ρυθμιστεί οι ''εκκρεμότητες'' του πρωταθλήματος. Ποιες ομάδες βγαίνουν στην Ευρώπη, ποιες αλλάζουν κατηγορία. Λεπτό προς λεπτό, όσο παιζόταν η μπάλα στα γήπεδα, η αγωνία δεν είχε τελειωμό. Γι’ αυτό έχει σημασία το πρωτάθλημα. Να παρακολουθεί καλή μπάλα ο κόσμος από τη μια και από την άλλη με την αβεβαιότητα στο γήπεδο να ξεχνιέται από τα προβλήματα του.

Και στην Αγγλία, όπως σ’ όλες τις χώρες, το πρωτάθλημα δεν το διεκδικούν όλες οι ομάδες. Σε καμιά περίπτωση. Προνόμιο ολίγων ομάδων να κάνουν πρωταθλητισμό κορυφής. Αλλά! Βγαίνει η ψυχή της ανάποδα κάθε ομάδα για να κερδίσει ακόμα και αντίπαλο με στόχο να παραμείνει στην κατηγορία. Η σφαγή.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΑΡΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ