ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

 

Το ρόστερ της πρωταθλήτριας Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτυ ξεπερνάει το ένα δις σε ευρώ. Μετρημένα κουκιά. Όταν στα χαρτιά γράφεται αυτό το ποσό, είναι στον πόντο αυτό το ποσό. Το συγκεκριμένο κλαμπ έχει συμβόλαια με 20 συνολικά διεθνείς ποδοσφαιριστές, Άγγλους και ξένους. Και οι ξένοι είναι 19.

Λεπτομέρεια αξιοσημείωτη: Στην Αγγλία οι ομάδες ψωνίζουν παίκτες από το εξωτερικό για να ενισχυθούν, να πάρουν καλύτερο πράμα απ’ αυτό που κυκλοφορεί στο νησί. Αντίθετα στην Ελλάδα οι ΠΑΕ προτιμούν τους αλλοδαπούς διότι με πιο φτηνούς παίκτες βουλώνουν τρύπες στο ρόστερ. Οι παίκτες στην ελληνική αγορά είναι πιο ακριβοί.

Η άλλη φιναλίστ στον τελικό του champions league, η Chelsea, τη σαιζόν που μόλις τελείωσε την έβγαλε με ρόστερ αξίας 772 εκ. Με 21 διεθνείς και 19 ξένους. Κάθε παίκτης της City κοστίζει κατά μέσο όρο 43 εκ. και της Τσέλσυ 31 εκ.

Με ποια λογική ελληνική ΠΑΕ να έχει το θράσος να σταθεί ανταγωνιστικά σε μια αγγλική ομάδα; Λάθος! Η σωστή διατύπωση είναι σε μια ΠΑΕ του αγγλικού πρωταθλήματος. Πρόκειται για ανόμοια πράγματα. Δεν υπάρχει σύγκριση αγγλικού και ελληνικού πρωταθλήματος. Ακόμα κι αν έκανε την αποκοτιά ντόπια ΠΑΕ να προτείνει σε παίκτη που επέλεξε Τσέλσυ ή Σίτυ με τα ίδια λεφτά να έρθει στην Ελλάδα, θα εισέπραττε ένα ηχηρό ''Όχι''. Χωρίς να αποκλείεται, κι αυτό είναι το πιθανότερο, να θεωρούσαν παίκτης και ατζέντης του, πως... αστειεύεται η ελληνική ΠΑΕ.  

Στη φώτο, ο πιο ακριβοπληρωμένος της Τσέλσυ, ο 22χρονος Γερμανός Κάι Χαβερτς, ο σκόρερ του 1-0 στον τελικό, που αγοράστηκε το 2020 με 71 εκ. λίρες από την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Διαβαστε ακομα:

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ CHELSEA