ΤΑ ΛΑΤΙΝ... ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΡΟΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 
Δεν κάνει πρεμιέρα μόνο το Ευρώ. Την ίδια μέρα, από αύριο Παρασκευή στη σέντρα και το Κόπα Αμέρικα. Διοργάνωση, όπως αυτή κάθε τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη, που γίνεται με τη συμμετοχή δέκα χωρών, όλες ξεκινούν τα παιχνίδια χωρίς να προηγηθούν προκριματικά. Προϊόν της UEFA το ευρωπαϊκό, το Κόπα Αμέρικα της λατινοαμερικάνικης συνομοσπονδίας, που στη δύναμη της έχει μόνο δέκα χώρες.
Όπως το Ευρώ δεν έγινε το 2020 λόγω πανδημίας, έτσι είχε ματαιωθεί και το κόπα το 2020 σε Αργεντινή και  Βολιβία και, τελικά, ανέλαβε τη διοργάνωση του 2021 η Βραζιλία. Συνήθως προσκαλούνται και εθνικές ομάδες από άλλες ηπείρους, έτσι για να είναι περισσότερες οι συμμετοχές. Σ΄ αυτή τη δόση από το Κόπα αποσύρθηκαν το Κατάρ και η Αυστραλία.

Οι αντίπαλοι: Ουρουγουάη, 15 φορές νικήτρια, Αργεντινή 14, Βραζιλία 9, Παραγουάη, Χιλή, Περού από δυο φορές το τρόπαιο, Βολιβία, Κολομβία από μια, Βενεζουέλα, Εκουαντόρ.

Κόπα Αμέρικα για 47η φορά, ο θησαυρός των ατζέντηδων. Το ελντοράντο παραγωγής ποδοσφαιριστών κάθε αξίας, πανάκριβης και πάμφθηνης με πρώτη σκέψη να έρθουν στην Ευρώπη. Και οι δέκα χώρες του Κόπα Αμέρικα λειτουργούν δεκαετίες πια ως ποδοσφαιροτροφεία για την αγορά της Ευρώπης.

Η πρώτη διοργάνωση έγινε το 1916. Ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί η συχνότητα της διοργάνωσης, με συνέπεια άλλοτε να γίνεται κάθε δύο ή τρία χρόνια, άλλοτε κάθε τετραετία.  
Στη φώτο, ξανά αντίπαλοι στο Κόπα Αμέρικα 2021 οι μέχρι το 2020 συμπαίκτες στην Μπαρτσελώνα Αργεντινός Μέσι και Ουρουγουανός Σουάρες.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ Τ.V ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ