ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΑΝΟ

 

Ο κορονοϊός τα κατάφερε και ματαίωσε την προγραμματισμένη ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης το 2020. Πέρασε η μπόρα και η πανδημία με συνέπεια οι αγώνες να γίνουν κανονικά με καθυστέρηση ενός χρόνου. Πρεμιέρα απόψε Παρασκευή, και το έργο θα κρατήσει ένα μήνα χωρίς να προβλέπεται κάτι στον ορίζοντα ικανό να σαμποτάρει τα παιχνίδια σε ένδεκα χώρες! Σε ένδεκα πόλεις, μέχρι τον τελικό του ευρώ που έχει οριστεί στο Ουέμπλεϋ του Λονδίνου.

Τα πράγματα δεν ήταν καλά στην Γαλλία το καλοκαίρι του 2016, στο τουρνουά του προηγούμενου ευρώ. Οι απεργίες κατά κύματα σ’ όλη τη χώρα απειλούσαν ανοικτά τη διεξαγωγή των αγώνων. Από κοντά ο κίνδυνος της τρομοκρατίας, από αναρχικούς και αριστεριστές, που πάντα καραδοκούν σε κάθε μεγάλη διεθνή αθλητική διοργάνωση να δώσουν το δικό τους πολιτικό στίγμα.

Σε επιφυλακή 90.000 αστυνομικοί να προστατεύσουν το ευρώ 2016, από συνδικαλιστές, ακτιβιστές, χουλιγκανιστές, εξτρεμιστές και σία. Με τη βοήθεια και 13.000 υπάλληλων ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας.

Παραμονή της έναρξης του ευρώ Άγγλοι οπαδοί ταπί στο μεθύσι την έπεσαν σε μπάτσους. Μια μέρα αφού ξεκίνησαν τα ματς Άγγλοι πάλι, στο παλιά λιμάνι της Μασαλίας βρήκαν μπροστά τους Ρώσους ''ποδοσφαιρόφιλους'' (φώτο) και πλακώθηκαν μ’ αυτούς. Στη Λιλ οι συμπλοκές ήταν ανάμεσα σε Ουκρανούς και Γερμανους. Στη Νίκαια μπεκρουλιασμένος Βορειοϊρλανδός βούτηξε από ύψος 8 μ. και νεκρός επέστρεψε, μάλλον τον επέστρεψαν στην πατρίδα του.

Τελικά, το ευρώ ολοκληρώθηκε και οι ταραχές, η ''κοινωνική κρίση'' όπως είχε χαρακτηριστεί, έμεινε σε δεύτερο πλάνο.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΑ 30 ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΡΟΛΑΝΤ ΓΚΑΡΟΣ