ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΝΤΙΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΙ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΕΣ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

 

Αυτά γίνονται μόνο στο ποδόσφαιρο και στο σινεμά. Το 2004 η μέτρια, η πολύ μέτρια εθνική της Ελλάδος, πεντακάθαρα και τσαμπουκαλεμένα, βγήκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εκτός των άλλων νίκησε και τους Πορτογάλους, μάλιστα δυο φορές, στον όμιλο και στον τελικό, στην έδρα τους, αφού διοργανώτρια ήταν η Πορτογαλία. Και στο προηγούμενο ευρώ, το 2016, που έγινε στη Γαλλία, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η κωλοομαδα της Ποτογαλίας, με νίκη στην παράταση επί της… Γαλλίας.

Ντροπή του ποδοσφαίρου η επικράτηση της Πορτογαλίας, με προπονητή τον γνωστό χολερικό Φερνάντο Σάντος. Ομάδα να βγαίνει στο γήπεδο με το φόβο μη φάει γκολ. Να την βλέπεις και να την φτύνεις μ’ όσο σάλιο έχεις. Με το αντιποδόσφαιρο της εθνικής Πορτογαλίας είχε διασυρθεί και ο παικταράς Κριστιάνο Ρονάλντο, στον οποίον όλοι οι συμπαίκτες του είχαν συμπεριφορά στο γήπεδο λες και ήταν οι Φιλιπινέζες του.

Από σήμερα ευρώ στην τηλεόραση. Πρεμιέρα στις δέκα το βράδυ με το ματς Τουρκια- Ιταλία. Οι Πορτογάλοι, που υπολογίζονται μέσα στα φαβορί, για να μη ξεχνιόμαστε, το 2016 στο ευρώ της Γαλλίας δύο πράγματα είχαν στο μυαλό τους:

1. Να παίζουν αμυντικά, καταστροφικά.
2. Να υπηρετούν τον Κριστιάνο.

Το αίσχος. Να περιμένει ο πολύς Ρονάλντο μπροστά, μη βγει κάποια μπαλιά να την κάνει γκολ. Αυτό ήταν το αγωνιστικό σενάριο του προπονηταρά Σάντος και δεν αποκλείεται να το επαναλάβει στο ευρώ 2021. Δεν το συζητάμε ότι έχει δυνατότητες η Πορτογαλία να εκφραστεί ποδοσφαιρικά στο γήπεδο. Να επιβάλλει τους όρους της. Τα θέλω της. Να, όμως, που παίζει ευνουχισμένα. Και κάνει κακό τόσο στην ομάδα, όσο και στον Ρονάλντο, έναν αληθινά μεγάλο ποδοσφαιριστή.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΛΑΤΙΝ... ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΡΟΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ