Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

 

Περίεργο κορμί για τενίστρια η Μαρία Σάκκαρη. Δεν είναι ειδικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά ως λάτρης γενικώς του γυναικείου αθλητισμού, ψιλομελετάω τα σώματα κοριτσιών, του στίβου και του μπάσκετ, της πάλης και του πιγκ-πογκ. Γενικά γυναίκα να είναι και όπως και να ‘ναι θα τραβήξει έτσι κι αλλοιώς την προσοχή μου.

Δεν θυμάμαι, λοιπόν, τενίστρια να έχει την ίδια ή περίπου την ίδια σωματοδομή της Σάκκαρη. Η οποία ποντάρει πολλά στη δύναμη της. Στο τένις απαιτούνται κι άλλα πράγματα. Η Σάκκαρη είπε ότι βελτιώθηκε τόσο στο σέρβις που στέλνει το μπαλάκι μέχρι διακόσα χιλιόμετρα ταχύτητα.

Είναι ο καθένας αυτό που είναι. Κι αυτό που είναι ορίζει την απόδοση του στον αγώνα. Αλλοίμονο κι αν θαρρεί κανείς ότι η πορεία του τενίστα ή σ’ άλλο παιχνίδι, οφείλεται στην ατυχία, στις συμπτώσεις, στην καλή ή κακή μέρα.

Και το κορμί παίζει το ρόλο του. Το ύψος, η μέση, το πάτημα των ποδαριών στο έδαφος, η αλτικότητα, κι άλλες… λεπτομέρειες. Το μυαλό, βέβαια, που αυτό ειδικά δεν βελτιώνεται με προπόνηση.

Τελικά, η Σάκκαρη, ο Τσιτσιπάς, ο καθένας επαγγελματίας στο τένις ή όπου αλλού, είναι αδύνατον να ξεπεράσει τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα ο καθένας παλεύει να βελτιώσει τον εαυτό του, όχι τόσο να νικήσει τον άλφα και βήτα αντίπαλο.

Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ