ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ

 

Σήμερα έχουμε τελικό. Μεγάλο τελικό. Πέσαμε στο λούκι. Ένας είναι ο τελικός, αρά περιττό να τον λες μεγάλο και μικρό. Ε, όταν παίζει στο έργο ελληνόπουλο, παιδί δικό μας, τότε ο τελικός είναι τελικάρα, μεγάλος και δοξασμένος τελικός. Και το παιδί θα το δοξάσουμε ακόμα κι αν χάσει. Έτσι πάει.

Μεγάλη η Μαρία Σάκκαρη και την στόλισαν με τους ίδιους ύμνους που θα γνώριζε στη νίκη κι όταν έχασε. Το ίδιο και με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Και να μην κερδίσει τον Σέρβο, πάλι του αξίζουν συγχαρητήρια. Διότι έφτασε υψηλά, περισσότερο από το μπόι του.

Και η κουτσή Μαρία σήμερα έχει βάλει στο στόμα το… τένις. Γιατί; Το ναρκωτικό της νίκης. Αυτό είναι. Τι άλλο; Ό,τι χαρίζει τη χαρά στον φουκαρά, τον τραβάει μαγνήτης. Δεν το ξέρει το τένις, αδιάφορο. Μέχρι σήμερα το παιχνίδι αυτό είναι ξένο, εντελώς ξένο στην καθημερινότητα του, αδιάφορο. Αφού το τένις υπόσχεται στιγμές ευτυχίας, μπαίνει στο κόλπο του Ρολάντ Γκαρός. Η ευκαιρία να πανηγυρίσει.

Όλοι, λοιπόν, οι άσχετοι είναι με τον Τσιτσιπά. Παραμύθι. Κανένας δεν είναι με κανέναν Τσιτσιπά. Όλοι είναι με τον εαυτό τους. Επειδή οι ίδιοι θα κερδίσουν τη χαρά με τη νίκη του Τσιτσιπά. Θα νοιώσουν υπέροχα διότι ένας δικός τους, ένας Έλληνας κέρδισε το Ρολάντ Γκαρός.

Ο Τσιτσιπάς (1998) κέρδισε τον Νο 2 στον κόσμο Ρώσο Μεντβέντεφ (1996) κι αν νικήσει σήμερα στον τελικό και τον Νο 1 Σέρβο Τζόκοβιτς (1987) θα ανέβει σε Νο 3. Πριν ξεκινήσει το τουρνουά στο Παρίσι ο Στέφανος ήταν Νο 4 στον κόσμο.

Ο Νόβακ Τζόκοβις, ύψος 1 μ.88, έχει δυο παιδιά με την συμπατριώτισσα του Γιελένα Ρίστιτς, μοντέλο, η οποία διευθύνει το ίδρυμα Τζόκοβιτς. Συμφέρει τα φράγκα από τις νίκες στο τένις να τα εισπράττει ίδρυμα, όχι τσέπη προσώπου, για λόγους φορολογικούς. Ο νικητής θα πάρει 1,4 εκ. ευρώ. Κανείς Έλληνας δεν θα χαρεί ή θα λυπηθεί αν ο Τσιτσιπάς κερδίσει ή χάσει το χρηματικό έπαθλο, όλοι θα πανηγυρίσουν τη νίκη, κι αν δεν νικήσει θα πουν ''Δεν πειράζει, πάλι καλά, την άλλη φορά θα κερδίσει το παιδί… ''.
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΟ ΡΟΚ ΚΑΙ ΤΑΓΚΟ, ΠΟΙΑ ΣΑΜΠΑ, ΡΕ, ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΔΕΣ