Ο ΚΟΣΜΟΣ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΚΑΙ ΜΕΣΙ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΚΑΙ... ΦΤΥΝΕΙ

 

Για χρόνια έπαιζε στην Ελλάδα το μέγα ερώτημα, Καζαντζίδης ή Μπιθικώτσης ο καλύτερος τραγουδιστής. Εδώ σε θέλω! Μην μου πεις ποιος από τους δύο μακαρίτες σήμερα ήταν το καλύτερο λαρύγγι, αλλά γιατί ο κόσμος γουστάρει, ρε παιδί μου, την... αντιπαλότητα. Κα γιατί αν δεν υπάρχει κόντρα, την κατασκευάζει.

Μήπως είμαι μέσα αν πω ότι πολλοί γίνονται γάβροι διότι έχουν αντιπάθεια στον Παναθηναϊκό. Όπως άλλοι επειδή τους τη σπάει ο Ολυμπιακός ανακαλύπτουν την πράσινη οπαδοσύνη. Αυτά, βέβαια, δεν γίνονται συνειδητά. Μόνα τους έρχονται χωρίς τη σκέψη του ίδιου του οπαδού. Μη ζητάμε πολλά, δηλαδή να ξέρει κάποιος γιατί π.χ. γίνεται παοκτσής κι όχι αρειανός, αεκτζής ή πανιώνιος.

Έτσι που λες. Πελέ ή Μαραντόνα. Είπαμε. Δεν είπαμε; Γουστάρει, ρε παιδί μου, να τσακωθεί με τον άλλον, να εκφράσει άποψη, να πει τα δικά του και στήνει το ερώτημα Βουγιουκλάκη ή Καρέζη. Χατζηδάκις ή Θεοδωράκης. Ρονάλντο ή Μέσι.

Δεν βγαίνει τίποτα αν πράγματι ο Πορτογάλος είναι ο ανώτερος, ο πληρέστερος. Κι όχι ο Αργεντινός. Είπαμε. Ο λόγος είναι να κάνουμε παιχνίδι. Να πούμε τούτο και το άλλο. Να υπερασπιστούμε τον έναν, να απαξιώσουμε τον άλλον.

Δεν πάει καλά σε κρίσιμο ματς ο Ρονάλντο και θα τα ακούσει. Επόμενο. Είναι η φίρμα. Με ποιον να τα βάλουν όταν ρετάρει η ομάδα του ή η εθνική Πορτογαλίας. Βάζει γκολ ο παικταράς και η ομάδα βγαίνει μπροστά; Σούπερ σταρ ο Κριστιάνο. Αυτός, ο σουπερστάρ, Ρονάλντο ή Μέσι είναι ο Νο1 στόχος στο χειροκρότημα και στο μούτζωμα. 

Ο κόσμος στηρίζει το σταρ-σύστεμ. Το 'χει ανάγκη. Να εκφραστεί έχει την ανάγκη. Να βρίσει, να ειρωνευτεί, να επαινέσει, να αποθεώσει. Αυτή η δουλειά θέλει τους ονομαστούς, τους ροκ-σταρ, τους χολυγουντιανούς σταρ, τους σταρ των γηπέδων. Μ' αυτούς παίζει μπάλα ο κόσμος από την κερκίδα.

Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ