ΟΜΑΔΑΡΕΣ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 
Υπάρχουν Έλληνες που βλέπουν μόνο συνδρομητικό κανάλι. Τι να δει ο σοβαρός άνθρωπος, μάλιστα όταν δεν θέλει με τίποτα να ξοδέψει τζάμπα ούτε λίγα λεπτά από την ζωή του στις ανοησίες των συμβατικών καναλιών. Δεν μιλάμε για ανάλαφρα πράγματα, που στο φινάλε είναι καλοδεχούμενα. Άλλο το ευχάριστο και ελαφρό πρόγραμμα, άλλο το ανόητο. Το γελοίο. Το φτηνό. Το άδειο.
Η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο ποιοτικά. Από την άλλη, ο αριθμός των συνδρομητών είναι πολύ κάτω, αναλογικά βέβαια, σε σύγκριση με τον κόσμο που βλέπει συνδρομητικά κανάλια στην Ευρώπη. Είναι και η πειρατεία στη μέση. Δυο πληρώνουν, ένας βλέπει παράνομα. Χάνουν λεφτά τα συνδρομητικά κανάλια, αλλά και το δημόσιο.
Το ποδόσφαιρο είναι βασικός, βασικότατος κράχτης εμπορικός για συνδρομητικό κανάλι. Αν, δηλαδή, αφαιρέσει κανείς το πρωτάθλημα π.χ. από πληρωτικό κανάλι, ο αριθμός των συνδρομητών του θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Να, όμως, που η νέα πρόταση στις ελληνικές ΠΑΕ είναι με λιγώτερα χρήματα. Γιατί;
Επειδή το ντόπιο πρωτάθλημα δεν πουλάει. Επειδή το ποδόσφαιρο made in Greece είναι τα κάτω του. Όχι το ποδόσφαιρο γενικώς που είναι στα πολύ επάνω του, αλλά το ελληνικό. Επόμενο! Όταν οι ίδιες οι ποδοσφαιρικές εταιρείες, δηλαδή οι ίδιοι οι μεγαλομέτοχοι ούτε καν προβληματίζονται πως θα βελτιώσουν το προϊόν τους.
Ποδόσφαιρο δεν σημαίνει ΠΑΕ. Σημαίνει πρωτάθλημα. Κύπελλο. Ποια Ρεάλ και Λίβερπουλ, Μάντσεστερ και Μπάγερν, Άγιαξ και Παρί, Γιουβέντους και Πόρτο. Καμιά ομάδα δεν αξίζει μια, τα λεφτά είναι στη δοιοργάνωση, πρωτάθλημα, κύπελλο Ευρώπης.
Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ...