A DON DOESN' T WEAR SHORTS

 
γράφει ο Φωστήρας 
 
Σ’αυτή την Εθνική Γερμανίας πιο πολύ απ’όλα κι απ’όλους μου τη δίνει εκείνος ο προπονητής της. Που περνιέται για στυλάτος και τζόβενο. Φανελάκια slim fit, συνήθως με λαιμόκοψη, παντελόνι ομοίως στενή γραμμή, τα χέρια στις τσέπες, μαλλί μπερντές, να κρύβει και μέτωπο και αυτιά. Ανυπόφορος. Μα είναι εμφάνιση αυτή για προπονητή Εθνικής με 4 Μουντιάλ; Τώρα θα μου πείτε ότι ο Κάιζερ Φραντς κυκλοφορούσε με καρό σακάκια- τραπεζομάντηλα, που θα ζήλευε και ο Ερντογάν. Ο Löw θα την πληρώσει τη νύφη; Ακολουθεί, λένε, πιστά το στυλ Γκουαρντιόλα που ήλθε και τα σάρωσε όλα. Που μαζί με τον Τούχελ στον πρόσφατο τελικό του Champions League έδιναν την εντύπωση ότι βγήκαν για προπόνηση.

Εγώ, κύριοι, ξέρω, ότι η θέση έχει ευθύνες και γεννά υποχρεώσεις από τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς μέχρι και τις καθημερινές ενδυματολογικές επιλογές. Πως θα σας φαινόταν π.χ. να βλέπατε έναν εισαγγελέα στο ακροατήριο ντυμένο σαν τον Löw; Πως είπατε; Άλλο πράγμα; Λάθος.

Είμαι της εποχής που οι προπονητές στον τελικό του Κυπέλου Αγγλίας έραβαν κουστούμι ειδικά για την ημέρα εκείνη και διάλεγαν και το κατάλληλο λουλούδι για το πέτο για να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί του Wembley και να κάμψουν τον αυχένα μπροστά στη Δούκισσα του Κεντ. Και υπάρχουν θέματα που οι εποχές δεν αλλάζουν. Ρωτήστε τους Άγγλους με το καλύτερο administration και civil service στον πλανήτη Γη να σας εξηγήσουν πως γίνονται αυτά τα πράγματα.

Παρεμπιπτόντως: Άψογος ο Σάουθγκειτ. Δείτε και τον Mancini στην άκρη του ιταλικού πάγκου και θα καταλάβετε τι εννοώ. Ακόμα και οι βοηθοί του και όλο το team είναι άψογα στυλιζαρισμένοι, έκαστος εφ ώ ετάχθη.
 
Το ότι δεν προσβάλλονται οι Γερμανοί να βλέπουν τον προπονητή της Εθνικής τους σε αυτό το χάλι, είναι ένα θέμα που απαιτεί σοβαρή ψυχιατρική μελέτη.

Θα με προσέβαλε βαρύτατα η εικόνα ενός τέτοιου χλιμάρα στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. Τούτος εδώ, με αυτό το τζοβενοστυλάκι, θα μπορούσε να είναι ο βασιλιάς της νέας ελληνικής φυλής των μπάκουρων 50 plus, που μόλις πήραν ή ετοιμάζονται να πάρουν διαζύγιο, ψάχνονται σε παραλίες και μπαράκια με ένα μπουκάλι μπύρα στο χέρι μπας και τσιμπήσουνε κανένα πιπίνι και το βράδυ πηγαίνουνε για ύπνο αγκαλιά με την μπουκάλα.

Το ίδιο ισχύει και για εμάς εδώ στην Ελλάδα, που μας έπιασε το ανθυποβαλκάνιο και ανεχόμασταν την εικόνα ενός πρωθυπουργού να περιφέρεται σαν κακομοίρης στα ευρωπαϊκα fora, ενός υπουργού Οικονομικών να σκάει με το πουκάμισο έξω από το παντελόνι σε επίσημη συνάντηση και βουλευτών να μπαίνουν με πέδιλα!!!, αμπέχωνα και χαβανέζικα πουκάμισα στο κοινοβούλιο.

Στην καλύτερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, τους Sopranos, ο Carmine Lupertazzi, σεβάσμιος αρχηγός μιάς νεοϋορκέζικης φαμίλιας, λίγο πριν αποχωρήσει από μία συνάντηση και μπροστά σε όλους, επιπλήττει τον ομότιμο του Tony Soprano που εμφανίστηκε με σορτς σε κυριακάτικο μπάρμπεκιου στην αυλή του σπιτιού του: “And another thing”, του λέει. “A Don doesnt wear shorts”. Και γυρίζει την πλάτη και φεύγει. Τα λόγια του ακούστηκαν σαν απόφαση Κακουργιοδικείου. Ο Tony δεν είπε κουβέντα. Κατάπιε και την οργή του και τα λόγια του. Είχε καταλάβει το λάθος του.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ