ΕΚΤΟΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ 1-7 ΣΤΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 
Το έβλεπα ζωντανό το 2014 και αισθανόμουν μάρτυς μοναδικού ιστορικού συμβάντος. Όχι, δεν είναι δυνατόν να 'ναι αληθινό αυτό μπροστά στα ματάκια μου. Στη Βραζιλία, σε δικό της γήπεδο, η κορυφαία ομάδα της Ιστορίας να τρώει το ένα γκολ μετά το άλλο. Δεν είμαι καθόλου υπερβολικός, αν πρόσθετα πως το ίδιο κατάπληκτος αισθανόνουν στην επίθεση των αεροπλάνων στους Δίδυμους Πύργους, το 2001. Παρακολουθείς ζωντανά το απίθανο, το απίστευτο, το έξω και από την πιο τρελή φαντασία και μένεις άγαλμα. Μαρμαρώνεις. 
Το 2014, λοιπόν, σα σήμερα 8 Ιουλίου, συνέβη σε ημιτελικό του μουντιάλ. Η Γερμανία κομμάτιασε 7-1 την Βραζιλία. Αδιανόητο. Κι όμως αληθινό. Κι όμως γεγονός. Αφήνουμε στην άκρη τα κλισέ και τα στατιστικά που υπονομεύουν την αλήθεια του πράγματος. Ότι μετά το 3-0 στον τελικό του 1998 από την Γαλλία το 7-1 της Γερμανίας είναι η πιο βαρειά ήττα της Βραζιλίας σε μουντιάλ. Ότι πάλι, όπως το 1950, η Βραζιλία απέτυχε να σηκώσει την κούπα στην έδρα της. Αυτά και κάτι άλλα τα κάνουμε χάρη στους στατιστικούς.
Με την ευκαιρία του ευρωπαϊκού, τούτες τις μέρες, μια βαρειά, πικρή κι ασήκωτη αλήθεια. Δεν υπάρχει σήμερα καμιά Βραζιλία. Καμιά Βραζιλία να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, Θα αργήσει πολύ εκείνη η μέρα που θα την ξαναβάλει στο χάρτη των πρώτων. Είναι η ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα μουντιάλ, συνολικά πέντε, το τελευταίο το 2002.  

Ξαναείδα στο βίντεο το 1- 7 Βραζιλίας- Γερμανίας και για μια φορά ακόμα αντιλήφθηκα τι αλήθεια σημαίνει ποδόσφαιρο. Η Βραζιλία έχει συνεχή κατοχή της μπάλας και σκοράρει η Γερμανία. Η Βραζιλία πιέζει, φτάνει κοντά στην ευκαιρία και η Γερμανία να αυξάνει το σκορ στο Μπέλο Οριζόντε.Στο γήπεδο όπου η Βραζιλία βρήκε τον καλό ορίζοντα στο γκολ μετά το... 90. Μετά το 7-0. Και η Γερμανία στις καθυστερήσεις, μετά το 7-1 κυνηγούσε το 8-1.

Στο 29 κιόλας οι Γερμανοί προηγούνταν 5-0. Σε 179 δευτερόπλεπτα πέτυχαν τρία, το 2-0, το 3-0 και το 4-0. Τα επεισόδια σε διάφορες πόλεις είχαν ξεκινήσει από το 2-0. Έκαψαν και τη σημαία της Βραζιλίας. Τι να την κάνουν τη σημαία και γιατί να 'ναι περήφανοι για την πατρίδα τους όταν τους ρεζιλεύει στο γήπεδο;
Μετά από τέσσερις νμέρες, στις 12 Ιουλίου, το ματς για την τρίτη θέση, Βραζιλία - Ολλανδία. Ένα ακόμα ξεβράκωμα της ομάδας που αγαπήθηκε όσο καμιά άλλη στον κόσμο όλο. Νίκησαν οι Ολλανδοί μόνο με 3-0. 
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ