ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΤΟΝ... ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΜΠΕΝΦΙΚΑ

 
Χθες το απόγευμα στο σπίτι του συνελήφθη από την αστυνομία ο 72χρονος πρόεδρος της Μπενφίκα για ξέπλυμα και υπεξαίρεση. Αυτό δεν είναι νέο. Αυτή δεν είναι είδηση. Εννοώ πως μας κάνουν πλάκα τα διεθνή ΜΜΕ ή έχουν άγρια μεσάνυχτα να παρουσιάζουν το εν λόγω γεγονός ως... βόμβα. Ως... σοκαριστικό. Και με το ζόρι να πουλάνε εντυπώσεις στους πελάτες τους. Αναγνώστες, ακροατές και γενικά μπανιστηρτζήδες των δικτύων τηλεοράσεων.
Δεν είναι είδηση να τσακώσουν ιερέα με αδυναμία στους μηρούς ανήλικου. Είδηση είναι άνθρωπος να δαγκώσει σκύλο, όχι το αντίθετο. Αν και σήμερα είναι πράγματι σπάνιο τετράποδο να επιτεθεί σε δίποδο. 
Επί του θέματος. Μάζεψαν το εδώ και χρόνια αφεντικό της πιο γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας της Πορτογαλίας για φορολογική απάτη, όσο και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Καθόλου... πρωτότυπο! Το περίεργο είναι να μην έχει μπλέξει σε βρωμοδουλειές πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας.
 
 Ένα, μάλιστα, κίνητρο που κάνει τον απατεώνα να αγοράσει ομάδα είναι να κρύψει την εν γένει ύποπτη επιχειρηματική του δραστηριότητα. Κι αν βγει στη φόρα τίποτα, έχει έτοιμη την κασέτα: ''Με κυνηγάνε διότι θέλουν το κακό της... ομάδας''. Πατέντα που πιάνει.
 
Την έχει σκούρα η κυβέρνηση αν στριμώξει τον λαδιάρη πρόεδρο. Κάποιοι δημοσιογράφοι, κάποιοι άλλοι οργανωμένοι χούλιγκαν - εκπρόσωποι κι αυτοί του λαού της ομάδας - είναι έτοιμοι να αντιδράσουν: ''Κάτω τα χέρια από τον... ηγέτη της ομάδας''.
 
Στη φώτο ο συλληφθείς πρόεδρος της Μπενφίκα Λουίς Φελίπε Βιεϊρά, από τους ισχυρούς οικονομικά ανθρώπους της Πορτογαλίας.

 Διαβαστε ακομα:

Η ΜΠΑΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΑ ΔΥΧΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ