''ΜΕ ΑΠΑΤΗΣΕΣ'' ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ

 
Στη φώτο κλασική πόζα ποδοσφαιριστή που μετακινείται σ’ άλλη εταιρεία ποδοσφαιρική. Μπάλα παίζει, επόμενο και ο νέος εργοδότης να είναι επιχείρηση ποδοσφαιρική, όχι φαρμακευτική ή εκδοτική, κατασκευαστική ή τηλεφωνική, δικηγορική ή τουριστική. Ο παίκτης αισθάνεται τόσο δεμένος με τη νέα φανέλα που θα φορέσει όσο και με την  προηγούμενη. Δεν έχει, δηλαδή, καμιά συναισθηματική ευαισθησία, κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Άσε τον οπαδό να ζει στον κόσμο του. Με τις φαντασιώσεις του. Η φανέλα να εκπροσωπεί Ιστορία, παράδοση, μνήμες, αξίες, ηθικές αιώνιες και αλησμόνητες.

Τηλεφωνεί ο άγνωστος και πριν πει το ποίημα, να προτείνει αλλαγή στον πάροχο του κινητού ή του ηλεκτρικού, μιλάει στον άγνωστο υποψήφιο πελάτη, λες και τον γνωρίζει χρόνια: ''Τι κάνετε, πολύ καλημέρα σας… ''. Τι να πει ο ποδοσφαιριστής στον οπαδό της ομάδας, της κάθε ομάδας που κάνει μεταγραφή; Το παραμύθι θα πει, ότι θα τα δώσει όλα, ότι όνειρο του ήταν να παίξει στην ομάδα κι άλλα τέτοια πολυμεταχειρισμένα.

Οι οπαδοί της Μίλαν τα έχωσαν στον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, τον 22χρονο τερματοφύλακα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, και τον καλύτερο του ευρώ 2020, διότι υπέγραψε, λέει, με λιγώτερα λεφτά απ’ όσα έπαιρνε στην ομάδα τους. Οπαδοί είναι, λέω για τους οπλαρχηγούς της εξέδρας, και πουλάνε κι αυτοί το παραμύθι τους. Έτσι είναι φτιαγμένη η ζωή. Παραμύθι θα πουλήσεις για να πιάσεις πόστο στην κοινωνία. Κι αυτό το λένε πολιτική. Αν δεν βγεις στο μπαλκόνι, δεν υπάρχεις.

Βρε, μούσμουλο, που δεν είσαι μούσμουλο, αλλά πουλάς μούσμουλα, για να αυτοπλασάρεσαι υπερασπιστής της φανέλας, του κόμματος, της όποιας παραμύθας, τι σε νοιάζει εσένα με πόσα συμφώνησε ο παίκτης σ’ άλλη ομάδα; Και επειδή η Παρί, που έχει πίσω της το ζάμπλουτο Κατάρ, ανακοίνωσε αυτό το ποσό, σημαίνει ότι τόσα θα κονομάει ο Ντοναρούμα;

Έγινε κι αυτό. Να κατηγορηθεί επαγγελματίας, όχι από την γκόμενα ή τον αδελφό του, γιατί δεν ζήτησε περισσότερα φράγκα στη νέα του δουλειά.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΠΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΤΡΙΤΩΣΕ