Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ 6 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ 24

 
Την προσεχή Πέμπτη στο Καραϊσκάκη παίζει με την Σλόβαν Μπρατισλάβα, για το γιουρόπα, δυστυχώς ο πρωταθλητής μας αποκλείστηκε από τα προκριματικά του champions league. Έριξα μια ματιά στη λίστα των ποδοσφαιριστών με την υπογραφή του Μαρτίνς. Τι παρετήρησα; Από τους 24 ποδοσγαιριστές που δήλωσε ο Ολυμπιακός οι έξι μόνο είναι Έλληνες. Απογοητευτικό.
 
Ας το πούμε απότομα. Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά και τις άλλες ΠΑΕ που είχαν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όλες τις ελληνικές ΠΑΕ του πρωταθλήματος. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι μειοψηφία. Οι αλλοδαποί δεν είναι απλά πλειοψηφία, αλλά συντριπτική υπεραριθμία. 
Αφήνουμε στην άκρη το γιατί. Στεκόμαστε στο γεγονός. Μ' άλλα λογια οι ελληνικές ΠΑΕ είναι πολυεθνικές, κάργα διεθνιστικές, όχι και... ευρωπαϊκές! Όχι ικανές να διεκδικήσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτό που τους ορίζει το δικό βάρος τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθε χρόνο, στο σύνολο τους, οι ελληνικές ποδοσφαιρικές εταιρείες εκτός συνόρων πιάνουν από τα τρία το μακρύτερο.
Κατά τα άλλα οι ντόπιες ομάδες είναι ομαδάρες και δυο φορές το χρόνο... πλουτίζονται και ενισχύονται από αφρικάνικη μαυρίλα, ασιάτικη κιτρινίλα, βαλκανική και ευρωπαϊκή ασπρίλα. Στη φώτο, οι Καμαρά και Εμβιελά του Ολυμπιακού.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΟΚ ΣΤΡΙΜΩΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΑΠΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ