ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΣΤΟ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 
Τον κόβεις για δικτάτορα τον Αλαφούζο; Σε καμιά περίπτωση. Δεν του μοιάζει. Δεν του κολλάει. Και στο φινάλε δεν τον συμφέρει να η δημόσια εικόνα του να φέρνει λίγο σε Χίτλερ και Στάλιν, Φράνκο και Κάστρο, να αναφέρουμε κάποιους θρύλους από την πινακοθήκη αρχηγών ολοκληρωτικών καθεστώτων. Τότε, γιατί ο μεγαλομέτοχος με προσωπική του απόφαση έκλεισε τις πόρτες στη Λεωφόρο. 
 
Ανεξήγητο. Παρανοϊκό. Να μη θέλει κόσμο στο γήπεδο (φώτο). Να γίνει το ματσάκι προετοιμασίας με τον Παναιτωλικό χωρίς θεατές. Κουφό. Ανεπανάληπτο. Παραμύθι ότι το ζήτησε ο... Γιοβάνοβιτς, ο προσωρινός προπονητής. Προσωρινός, διότι επί Αλαφούζου κανένας προπονητής δεν είναι σίγουρος. Οι... σύμβουλοι του καναλάρχη ξέρουν πόσο είναι απαραίτητος και μέχρι πότε ο κάθε περαστικός προπονητής, ακόμα και να έχει συμβόλαιο.
 
Χωρίς θεατές, αλλά και χωρίς δημοσιογράφους το φιλικό, η ήττα με 2-1 από τον Παναιτωλικό. Γιατί; Είπαμε. Το πρότειναν οι συμβουλάτορες του μεγαλομετόχου, κι αυτός... πειθάρχησε. Καλώς έπραξε. Οι σύμβουλοι, συγκεκριμένα ο κονσιλιέρι του Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό, όχι στις αλλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, του πρότεινε να προστατευτεί η μυστικότητα των πλάνων του Γιοβάνοβιτς, λες και πρόκειται για τα σχέδια απόβασης των συμμάχων στο Β' παγκόσμιο πόλεμο.
 
Λέω καλώς έπραξε ο Αλαφούζος που έλαβε υπ' όψιν για μια άλλη φορά τον κονσιλιέρι του, επειδή αυτός μέχρι σήμερα τον έχει... γλυτώσει από αρκετές πεπονόφλουδες. Πέφτει κάτω ο Αλαφούζος, γλυστράει, χάνει την ισορροπία του μ' αυτά τα τρελά που κάνει, αλλά δεν καταστρέφεται. Λίγο το ΄χεις; Αν δεν ήταν ο έμπειρος και πετυχημένος στο χώρο σύμβουλος, ο Παναθηναίκός και ο Αλαφούζος γύρευε που θα ήταν.
  
Να μιλήσουμε σοβαρά. Ποιος διοικεί τον Παναθηναϊκό; Ο Αλαφούζος ή ο κονσιλιέρι; Ο σύμβουλος μέσω του μεγαλομετόχου ή ο μεγαλομέτοχος με τη βοήθεια του φανερού συμβαλάτουρα; Την ευθύνη, πάντως, θέλει δεν θέλει την έχει αυτός που πληρώνει. Και τα φράγκα και τη λέζα.

Διαβαστε ακομα:

 

ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ... ΡΟΛΛΑ