ΑΕΚ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

 
''Πάμε για πρωτάθλημα!'' είπε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς.  Δεν αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα ο προπονητής της ΑΕΚ, όμως αυτό εννοούσε ξεκάθαρα, όταν μίλησε στη γλώσσα του, όχι τη σέρβικη, αλλά την προπονητική. Ο πολύ γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας επί λέξει είπε ''Είμαστε υπερπλήρεις''. Αυτό σημαίνει ότι η ομαδα ξεκινάει, ήδη ξεκίνησε πριν στηθεί η μπάλα στη σέντρα, με στόχο να διεκδικήσει την κούπα.
Αν πει ''Είμαστε υπερπλήρεις'' ο προπονητής του Αστέρα ή του Παναιτωλικού, δυο ομάδων που κέρδισαν την ΑΕΚ σε ματς προετοιμασίας, η μετάφραση δεν είναι ''Πάμε για πρωτάθλημα''. Επειδή κανένας Αστέρας και Παναιτωλικός είναι σε θέση να κάνουν πρωταθλητισμό. 
 
Η ΑΕΚ έκανε δώδεκα μεταγραφές. Αυτό από μόνο του μαρτυρεί ότι μια ομάδα κορυφής αναγνωρίζει πως εμφανίστηκε στο περασμένο πρωτάθλημα με λειψό ή αναπηρικό ρόστερ. Αντιληπτό πως οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν αποκτήθηκαν ως ενδεκαδάτοι, όχι για παγκίτες. Ότι είναι ικανοί να πάρουν φανέλα ενδεκάδας. Αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται σε μεγάλο βαθμό η ΑΕΚ να βγει στο γήπεδο με ενδεκάδα από άγνωστους μέχρι χθες ποδοσφαιριστές.
 
Το μεγάλο ερώτημα στην ΑΕΚ δεν είναι αν θα ''πιάσουν'' οι μεταγραφές. Τεράστια επιτυχία θα είναι αν οι οκτώ από τους 12 καινούργιους δικαιώσουν την επιλογή τους. Το ερώτημα, πιο σωστά η αγωνία είναι πόσο μετράει ο προπονητής της ΑΕΚ. Αν, δηλαδή, θα καταφέρει να διαχειριστεί το ρόστερ.
 
Μόνο μονοδιάστατη δεν είναι σήμερα η δουλειά του προπονητή. Κρίνεται για την προετοιμασία εν όψει κάθε παιχνιδιού, για τις επιλογές του στη σύνθεση ενδεκάδας και πάγκου, για το κωουτσάρισμα, αλλά και για τη βελτίωση της χρηματιστηριακής αξίας των ποδοσφαιριστών. Ο Μιλόγεβιτς είναι ο κατάλληλος να ξανακάνει πρωταγωνίστρια την ΑΕΚ και να αυξήσει το κασέ κάποιων ποδοσφαιριστών αν χρειαστεί να μεταπωληθούν;
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ''ΤΑ ΗΘΕΛΕ'' ΑΛΛΑ ΟΧΙ... ΟΛΑ