Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΤΑΕΤΙΑ... ΦΑΓΟΥΡΑΣ

 

Είναι γραμμένο στην Ιστορία. Επτά χρόνια σερί πήρε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό ο Σωκράτης Κόκκαλης. Την επταετία του πέτυχε και ο επόμενος στον Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Επτά κι αυτός πρωταθλήματα, και ήδη περπατάει για τη δεύτερη επταετία του. Το σήκωσε το 2020 και το 2021 και ελπίζει να σκοράρει προκειμένου να βελτιώσει το ρεκόρ του.

Ο Αλαφούζος τι ψάρια έχει πιάσει στον Παναθηναϊκό, στον αιώνιο αντίπαλο; Δέκατος χρόνος αφεντικό στην ομάδα ο καναλάρχης και είναι στο μηδέν. Εκτός κόλπου στο πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο αποτυχία. Ούτε μια φορά ικανός να το διεκδικήσει έστω το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου. Ο Παναθηναϊκός επί Αλαφούζου.

Δεν μπερδεύτηκε ο φουκαράς ο Αλαφούζος στο ποδόσφαιρο για να βλέπει το πρωτάθλημα με εφοπλιστικά κυάλα. Γι’ αυτό το πήρε απόφαση το 2017, σα σήμερα 21 Σεπτεμβρίου, όταν πια κατάλαβε πως δεν βλέπει άσπρη μέρα. Είπε την αλησμόνητη κουβέντα:

- Δεν αντέχω άλλο... Αποχωρώ. Εγκαταλείπω. Έχω βάλει 42 εκ. ευρώ και δεσμεύομαι να διαθέσω άλλα 20 εκ. στη διοίκηση της ΠΑΕ από την οποία θα απέχω.

Δημοσίως και επισήμως. Με προσωπική δήλωση του στο σκάι, που βέβαια έπαιξε σ’ όλα τα ΜΜΕ. ''Αρκετά μέχρι εδώ, δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω… ''

Δεν έφυγε, όμως. Γιατί; Δεν μπορεί να φύγει. Δεν είναι στο χέρι του. Μεγαλομέτοχος είναι. Ιδιοκτήτης. Ή θα πουλήσει το μαγαζί ή θα το ξεφορτωθεί, θα το πασάρει σε κάποιο που αυτός ο κάποιος θα αναλάβει τις ευθύνες. Καθόλου εύκολο να βρει αγοραστή ή κάποιον άλλον ''αντ’ αυτού''.

Έτσι ο Αλαφούζος συνεχίζει και να ξοδεύεται και να μη φτουράει στα χρόνια του η ομάδα. Μετά την πρώτη επταετία... φαγούρας στον Παναθηναϊκό, από το 2019 ξεκίνησε να γράφει η δεύτερη επταετία του.

Διαβαστε ακομα:

ΠΑΡΑΓΙΝΑΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΗΝ... ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ