ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

 

Σε οργανωμένο οπαδό του Παναθηναϊκού ρίξανε τέσσερις σφαίρες και τον στείλανε στον Ευαγγελισμό να... διασωληνωθεί. Να παλαίψει με το θάνατο. Γιατί; Και ποιοι πιστόλησαν; Κάποιοι άλλοι οργανωμένοι οπαδοί της ίδιας ιδέας που λέγεται Παναθηναϊκός. Διαφορετικής συνιστώσας, όμως. Δεν είναι ίδιοι όλοι οι οργανωμένοι της Θύρας 13, και της Θύρας 7, και της κάθε οπαδικής Θύρας. Της κάθε εγκληματικής οργάνωσης που καλύπτεται με τη συναισθηματική και ρομαντική ταμπέλα ''Φίλαθλοι''.

Πόσοι, αλήθεια, από τους ''οπλαρχηγούς'' των οργανωμένων έχουν κάνει φυλακή. Χρήσιμη θα ήταν μια σχετική έρευνα. Πόσοι ''λοχαγοί'' της οργανωμένης εξέδρας έχουν ανοικτούς λογαριασμούς, οικονομικούς λογαριασμούς, με τη διοίκηση και την παραδιοίκηση της ΠΑΕ. Δικαιολογημένα! Κάνουν και τα κορυδαλλιώτικα, της φυλακής τα παιδιά, μια δουλειά. Προσφέρουν μια υπηρεσία στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ.

Το πράμα μιλάει μόνο του. Αρκεί να γνωρίζει κανείς ποιος είναι το θύμα, αυτός που έφαγε τα τέσσερα μολύβια και βρίσκεται στην εντατική, και ποιοι αυτοί που τον πυροβόλησαν.

Κι όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν τους τέσσερις ύποπτους, αυτοί αντιστάθηκαν με πιστολίδι. Στους μπάτσους! Οι… φίλαθλοι, οι… φίλοι ποδοσφαιρικής ομάδος. Που μια ζωή είναι χοντρά μπλεγμένοι με τα διοικητικά και τα παραδιοικητικά της ομάδας τους. Γιατί είναι… χρήσιμοι από τον μεγαλομέτοχο. Γιατί είναι επαγγελματίες. Γιατί είναι εγκληματίες.

Στο κόλπο και αλβανόπαιδα. Στο συγκεκριμένο χώρο ενδημεί κάθε καρυδιάς καρύδι, αλλά επειδή η δουλειά είναι επικίνδυνη  χρειάζεται και φάτσες σκληρές και αδίστακτες.

Όλα είναι γεννήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που ποτέ δεν έγινε επαγγελματικό. Σαράντα τόσα χρόνια κυκλοφορούν στην πιάτσα οι ΠΑΕ, οι οποίες συνεχίζουν να δίνουν ρόλο, κάποιες φορές κατεβάζουν και τα παντελόνια τους οι ΠΑΕ, στους νονούς της εξέδρας. Τόσο επιχειρηματίες είναι οι μεγαλομέτοχοι της μπάλας, και τόσο… νταήδες.

Διαβαστε ακομα:

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ