Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

 

Τα παλιά τα χρόνια ήτανε κάτι περισσότερο από έκπληξη να χάσει ένα παιχνίδι στην επαρχία ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Τα παλιά τα χρόνια, δηλαδή, μέχρι και τη δεκαετία του ’60. Τότε που ο Πιερικός π.χ. ή ο Πανσερραϊκός έβγαιναν στο γήπεδο με ποδοσφαιριστές από την Κατερίνη και τις Σέρρες, αντίστοιχα, και τα χωριά γύρω τους.

Τον καιρό εκείνο, λοιπόν, στα Τρίκαλα ή στην Πάτρα, πτώμα να ήταν ο Ολυμπιακός, σε κακή μέρα, να μην κάνει ούτε ευκαιρία, αλλά... Αν ξεκινούσε αντεπίθεση, μαύρο φίδι ο φόβος στην εξέδρα!  ''Ωχ, θα μας βάλουν γκολ… ''. Μα, ο αντίπαλος είναι ακίνδυνος, σήμερα δεν μπορεί να αλλάξει τη μπάλα. ''Καμιά σημασία αυτό! Ολυμπιακός είναι, φάντασμα της νύχτας η φανέλα του… ''.

Κέρδισε προχθές Σαββάτο ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο, και θύμισε τα παλιά τα χρόνια. Ένας κακός Ολυμπιακός διαψεύδει στα ίσα τους μπουκ, τις στοιχηματικές εταιρείες που τον υπολογίζουν μακράν για φαβορί στο πρωτάθλημα. Αν συνεχίσει τις προβληματικές του εμφανίσεις ο Ολυμπιακός επόμενο είναι να αλλάξουν οι αποδόσεις στον ποδοσφαιρικό τζόγο.

Έτσι που λες. Μετά το 1970, μετά την πειρατική εισβολή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, κι όχι λόγω αυτού του γεγονότος, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, και η ΑΕΚ άρχισαν να χάνουν βαθμούς στην επαρχία. Κι αυτό να μην θεωρείται έκπληξη. 

Διαβαστε ακομα:

ΑΕΚ ΚΑΙ ΑΡΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ