Η ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΕ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

 

Καλούτσικη ήταν η ΑΕΚ και καθάρισε το παιχνιδάκι στην Κοκκινιά με το φυματικό 1-0 κόντρα στον Ιωνικό. Σχετικά με τα… λογιστικά, και κατ’ αρχήν με τους γηπεδούχους, οι οποίοι για δεύτερη φορά δεν σκοράρουν στην έδρα τους ( με ΠΑΣ Γιάννινα 0-0) και για δεύτερη φορά γνωρίζουν την ήττα (με Λαμία 1-2).

Μένει στους 14 βαθμούς ο Ιωνικός και το σημαντικό είναι πως έχει πίσω από την πλάτη του τέσσερις ομάδες. Άρα, ο σκληροτράχηλος Ιωνικός συνεχίζει χωρίς την πίεση του υποβιβασμού και με όπλο τη μαχητικότητα του.

Η ΑΕΚ. Η γνωστή ΑΕΚ που δίνει δικαιώματα σε αντιπάλους με διαφορετικούς στόχους στο πρωτάθλημα. Δεν ταιριάζει σε ομάδα κορυφής απέναντι του Ιωνικού να αφήνει το ματς στην κόψη του ξυραφιού. Στο ένα γκολ.

Αυτό έχει σημασία, όχι η πολυμεταχειρισμένη και ολότελα αντιποδοσφαιρική κουβέντα ότι η ΑΕΚ… δικαιούνταν το τρίποντο. Τι να την έκανε τη… δικαίωση αν ισοφαριζόταν από τον αντίπαλο; Ακομα κι αν ο Ιωνικός δεν... δικαιούταν την ισοπαλία!

Θετικό για την ΑΕΚ ότι για τρίτο σερί αγώνα πρωταθλήματος δεν δέχθηκε τέρμα. Αυτή, βέβαια, δεν είναι απόλυτη επιτυχία, διότι εξαρτάται και από τους αντιπάλους. Έτσι ή αλλοιώς χρεώνονται αυτοί σε κάποιο βαθμό την αποτυχία τους να παραβιάσουν την εστία της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ της δεύτερης θέσης στη βαθμολογία έχει δυο ματσάκια στα κυβικά της. Πρώτα με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, που της θυμίζει το εφιαλτικό 3-3 του Α΄ γύρου, και την Λαμία εκτός. Το ματς παλούκι είναι αμέσως μετά στο ΟΑΚΑ, με τον ΠΑΟΚ, τον οποίον έχει ξεχάσει πότε τον έχει κερδίσει.  

Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΟΣΟΙ ΧΩΡΑΝΕ Σ' ΕΝΑ ΠΟΥΛΜΑΝ