ΝΤΕΡΜΠΥ, ΕΤΣΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ… ΠΑΛΙΑ

 

Είναι ντέρμπυ, λένε, το αποψινό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Όλη η Ελλάδα το έχει μαρκάρει για ντέρμπυ. Βέβαια. Αφού αντίπαλοι είναι οι δυο μεγάλοι, οι πιο μεγάλοι του ντόπιου ποδοσφαίρου. Άσχετα, αν ο ένας με τον άλλον εδώ και μια δεκαετία είναι η μέρα με τη νύχτα.

Και αφού είναι ντέρμπυ, όπως παλιά, δικαίωμα νίκης έχει και ο Παναθηναϊκός. Εννοείται. Στο περασμένο, άλλωστε, πρωτάθλημα δεν είχε κερδίσει στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός; Και λοιπόν! Δεν έγινε κάτι, δεν άλλαξε κάτι επειδή κέρδισε, με 2-1, ο Παναθηναϊκός. Τελικά, τερμάτισε στη… θέση  του. Πέμπτος και στο κανονικό πρωτάθλημα, πέμπτος και μετά τα play-off.

Στο πρώτο γύρο πήρε ισοπαλία 0-0 ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη. Πάλι δεν άλλαξε κάτι. Τι να αλλάξει; Ο Παναθηναϊκός να ξαναγίνει Παναθηναϊκός. Αυτό είναι το ζητούμενο. Όχι να κάνει επιτυχίες σε βάρος του αιώνιου αντιπάλου, του Ολυμπιακού.

Καταδίκη ήταν για τον ΠΑΟΚ να ικανοποιούνταν κάθε χρόνο με τη νίκη σε βάρος του μισητού εχθρού, του Ολυμπιακού. Κέρδιζε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, αλλά στο πρωτάθλημα το παοκάκι δεν σήκωνε κεφάλι.

Στη φώτο, από το ματς του β' γύρου, τον περασμένο Απρίλιο, όπου με 2-1 ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

Διαβαστε ακομα:

ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΠΙΑΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ Η... ΑΓΟΡΑ