ΤΟ ΜΕΓΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

 

Αρέσει, δεν αρέσει, συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί, στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια ιεραρχία, που την ορίζει η Ιστορία. Οι τίτλοι και οι διακρίσεις κάθε ομάδας. Στην Ελλάδα την πρωτοκαθεδρία κρατάει ο Ολυμπιακός επειδή έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα και κύπελλα. Δεύτερος είναι ο Παναθηναϊκός,τρίτη η ΑΕΚ, τέταρτος ο ΠΑΟΚ, πέμπτος ο Άρης.

Αυτή η σειρά των ομάδων είναι απόλυτα… αρμονική με τη λαϊκή βάση τους. Με τη πληθυσμιακή δυναμική του οπαδικού τους όγκου. Πράγματι, ο Ολυμπιακός είναι ο δημοφιλέστερη ομάδα της χώρας. Ο Παναθηναϊκός ακολουθεί διότι αυτός έχει τους περισσότερους οπαδούς μετά τον αιώνιο αντίπαλο του. Μετά είναι η ΑΕΚ, που υπερέχει του ΠΑΟΚ. Ο Άρης έχει τους περισσότερους οπαδούς απ’ όλες τις ελληνικές ομάδες, εκτός βέβαια από τις τέσσερις ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

Σε πείσμα των ιστορικών δεδομένων ο ΠΑΟΚ την τελευταία πενταετία έχει ξεπεράσει τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και φιγουράρει ξεκάθαρα ως η 2η καλύτερη ομάδα της Ελλάδος. Πρόκειται για ιστορικό άλμα της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει ένα πρωτάθλημα, το 2019, και τέσσερα (!!!) κύπελλα (2017, 2018, 2019, 2021).

Αξίζει αναφοράς ότι ο ΠΑΟΚ πήρε και τα τέσσερα κύπελλα σε μια πενταετία κερδίζοντας τον τελικό που έγινε μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Κι όχι μόνον! Αντίπαλοι στον τελικό ο ΠΑΟΚ βρήκε την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, όχι κάποια ''δεύτερη'' ομάδα. Οι τρεις, μάλιστα, από τους τέσσερις παοκτσήδικους τελικούς κυπέλλου έγιναν στο ΟΑΚΑ.

- Την πενταετία 2017 – 21 ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς κούπα. 
- Η ΑΕΚ πήρε ένα πρωτάθλημα (2018). Μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία κατέκτησε την άλλη διάκριση της, το κύπελλο του 2016.

- Ο Ολυμπιακός της τελευταίας πενταετίας έχει σηκώσει τρία πρωταθλήματα (2017, 2020, 2021) και ένα κύπελλο (2020).

 Στη φώτο ο κυπελλούχος Ελλάδος 2021 ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του με 2-1 επί του Ολυμπιακού.
Διαβαστε ακομα:

Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ... ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ