ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΘΑ ΣΠΑΝΕ, ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ....

 
Στους ολυμπιακούς αγώνες του 1968 στο Μεξικό ένας άγνωστος νεγροαμερικανός με το όνομα Μπομπ Μπήμον πήδηξε στο άλμα σε μήκος 8 μέτρα και 90 εκατοστά. Χαρακτηρίστηκε ρεκόρ ''διαστημικό''. Όχι απλά φανταστικό. Κάποιοι δεν το πίστευαν, δεν είναι δυνατόν άνθρωπος μ' ένα άλμα να ξεπεράσει μια απόσταση όσο τρία τουλάχιστον Ι.Χ. αυτοκίνητα. Τέλος πάντων, και οι ειδικοί το στίβου, αφού προσπάθησαν να εξηγήσουν το απίθανο άλμα - μέσα στις ερμηνείες ήταν ότι ευνοήθηκε από το μεγάλο υψόμετρο στο Μεξικό - συμφώνησαν ότι θα περάσουν... αιώνες για να καταρριφθεί η εξωπραγματική επίδοση του Μπήμον.
Τα ρεκόρ, όμως, είναι καταδικασμένα να σπάνε. Να περνάνε στην Ιστορία. Όσο και να μοιάζει μυθικό ένα ρεκόρ κάποτε θα βελτιωθεί. Το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος ήταν 5 μ. 40 το 1864 και το 1886 έφτασε στα 7 μ.10. Στα 7 μ. 69 πήδησε άνθρωπος το 1921, για να αναφέρουμε κάποιες καλύτερες επιδόσεις στην εξέλιξη του παγκόσμιου ρεκόρ.
Ο Μπήμον μετά το θρίαμβο του το 1968 εξαφανίστηκε. Δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα 8 μ. 30. Το άσπαστο παγκόσμιο το έσπασε με 8 μ. 95 ένας άλλος νεγροαμερικανός, το 1991. Ο τότε 28χρονος Μακ Πάουελ.
Όχι, δεν είναι ''διαστημικό'' το άλμα 15 μ. 74 στο τριπλού που πέτυχε στο παγκόσμιο του Βελιγραδίου η Γιούλιμαρ Ρόχας (φώτο) από την Βενεζουέλα. Το κορίτσι που τρομάζει κανείς να την δει στο πρόσωπο τη στιγμή της προσπάθειας της να προσγειωθεί... έξω από το σκάμμα, είναι η καλύτερη στον κόσμο στο αγώνισμα. Χρυσό στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο, το 2021.
Το προηγούμενο παγκόσμιο στο τριπλού είναι 15 μ. 43 από τον Δεκέμβριο του 2020. Η ίδια η Γιούλιμαρ ή κάποιο άλλο θηρίο στην άμμο και στο κρεβάτι, θα το... πηδήξει κι αυτό το παγκόσμιο.  
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΟΚ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΗΝ... ΑΘΗΝΑ!