ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ PLAY - OFF!

 
Αλήθεια, γιατί γίνεται το πρωτάθλημα; Εύκολη ερώτηση. Πανεύκολη. Για να δούμε στη συνέχεια το πραγματικό πρωτάθλημα, Τα play-off, δηλαδή. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. 
Τι να δεις στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο; Τίποτα άλλο παρά ποιες θα είναι οι έξι ομάδες που θα συνεχίσουν στα παιχνίδια μπαράζ, στα play-off. Απ' αυτά θα βγει ο πρωταθλητής. Και αυτά έχουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο ανταγωνισμού.
 
Πρωτάθλημα με τη συμμετοχή ομάδων που δεν έχουν κόσμο δεν είναι πρωτάθλημα. Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν άγνωστοι ηθοποιοί θα πάει άπατη εισπρακτικά. Η ίδια ταινία με πρωταγωνιστή έναν σταρ, έναν διάσημο ηθοποιό θα κάνει λογαριασμό.
 
Είμαστε στον αιώνα του brandname. Πρωτάθλημα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχει ανάγκη τη συμμετοχή της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Όχι της επαρχιακής ομάδας που δεν γεμίζει γήπεδο. Ακόμα κι αν είναι καλύτερη από εκείνη με όγκο οπαδών, η ομάδα χωρίς αναγνωρισιμότητα δεν την χρειάζεται το πρωτάθλημα. 
 
Μην τις χαρακτηρίσει φασιστικές αυτές τις θέσεις κάποιος ανόητος. Δεν μιλάμε πολιτικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε εμπορικά. Το πρωτάθλημα εκπροσωπεί οικονομικά συμφέροντα, είναι μπίζνες, και η εθνική οικονομία έχει ανάγκη υψηλό κύκλο εργασιών του.
 
Μιλάμε για τα  play-off, όχι τα play-out. Αυτά δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον. Είναι περισσότερο μια ανάγκη διαδικαστικού χαρακτήρα.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΜΑΓΙΩ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ