ΕΤΣΙ ΕΚΑΤΣΕ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 
Η φώτο είναι μισού αιώνα. Του 1973, για την ακρίβεια. Είδαμε από το κρατικό κανάλι τον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας. Μαγεία! Φίσκα το Ουέμπλεύ. Αυτό σημειώνω. Αυτό έχει σημασία. Όπως γεμάτο ήταν το νέο Ουέμπλεϋ, προχθές Κυριακή, στον τελικό ανόδου για την πρεμιέρ, ανάμεσα σε Νότιγχαμ και Χάντερσφηλντ.
Και πως γεμίζει ένα γήπεδο, παρακαλώ; Μόνο αν οι αντίπαλες ομάδες έχουν τόσους οπαδούς. Κλαμπ βήτα κατηγορίας κι όμως γεμίζουν το Ουέμπλευ. Αδύνατον να γίνει αυτό στο ΟΑΚΑ ή στο Καραϊσκάκη, αν στον τελικό κυπέλλου προκριθεί μια επαρχιακή ομαδα ή κάποια από την Αθήνα, πέραν από τις γνωστές και σεσημασμένες.
Καμιά έκπληξη, απεναντίας αναμενόμενο, οι οπαδοί της Νότιγχαμ και της Χάντερσφηλντ που έδωσαν ζωή στο Ουέμπλεϋ.
Στον τελικό του 1973 αντίπαλοι ήταν η ομαδάρα της εποχής εκείνης, η Ληντς, της μεγάλης κατηγορίας, και η Σάντερλαντ της Β΄ εθνικής Αγγλίας. Το κύπελλο κατέκτησε η Σάντερλαντ!. 
Γιατί τι έγινε με την άνοδο της Φόρεστ, ιδιοκτησίας Ευάγγελου Μαρινάκη; Για να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο προχθές Κυριακή, είχε προηγουμένως καθαρίσει σε διπλό μπαράζ την ιστορική Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Νίκη 2-1 και ήττα 2 -1, με συνέπεια να παιχθεί η παρτίδα στα πέναλτυ. Ο Κογκολέζος (!) τερματοφύλακας της Νότιγχαμ απέκρουσε τρία (!) πέναλτυ κι έτσι, επιτέλους, του έκατσε η περίπτωση του Έλληνα εφοπλιστή.  
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ...