Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ...

 
Το πιο ακριβό εισιτήριο στο γήπεδο ήταν 690 ευρώ. Δεν μειώνουμε κανένα, δεν σχολιάζουμε κανέναν. Λέμε μόνο πως αυτοί που πλήρωσαν ένα βδομαδιάτικο, ίσως και μηνιάτικο χιλιάδων Ελλήνων, δεν πήγαν να δουν τον τελικό Ρεάλ - Λίβερπουλ για να βιώσουν τις όποιες συγκινήσεις χαρίζει στον καθένα όταν αφήνεται να χαθεί στο ανώνυμο πλήθος της κερκίδας. Την αληθινή ελευθερία κανείς την αισθάνεται στο γήπεδο, εκεί που ξεχνάει την γυναίκα του, τα παιδιά του, τη δουλειά του, ό,τι άλλη σκοτούρα και βρίσκει τον ατομικό εαυτό του...
Τελικός Ευρώπης. Μέγα γεγονός! Όποιος κι αν παίζει. Με όποια φανέλα. Μ' αυτούς ή άλλους ποδοσφαιριστές και προπονητές. Το γεγονός, ο τελικός είναι πάνω απ' όλα. Από κάτω είναι οι ομάδες του τελικού, οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές. Το παιχνίδι μεταδόθηκε ζωντανό σε 116 χώρες. Μ' άλλα λόγια ο πλανήτης σταμάτησε να κινείται για δυο τουλάχιστον ώρες, λόγω του τελικού.
Κανείς δεν ήξερε τι θα δει. Κανείς δεν πήγε γήπεδο, και κανείς δεν πήρε θέση μπροστά στην τηλεόραση γνωρίζοντας από τα πριν το έργο. Ούτε ένας δεν θα γύριζε στην πλάτη στον τελικό, ακόμα κι αν γνώριζε πως το ματς θα ήταν κάγκελο. Δεν θα βλέπεται. Κι αν πράγματι το παιχνίδι ήταν μάπα, πάλι κανένας δεν θα έκανε ζάπιγκ. Δεν γίνονται αυτά.
Στον αιώνα μας το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς! Του αθλητισμού; Ε, όχι, δα... Της ζωής μας ο βασιλιάς είναι. Της καθημερινότητας μας. Δεν του λέμε ''Οχι'', και γιατί, παρακαλώ, να τον αρνηθούμε; Καλό μας κάνει, δεν μας απειλεί με κανένα κακό. Είναι καθαρό, χωρίς πονηράδες και ψευτιές.
Διαβαστε ακομα:

ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΠΑΖΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ