ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ''4'' ΚΑΜΠΑΛΕΡΟΣ

 
Για δεύτερη συνεχή σαιζόν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός μένει εκτός champions league. Αυτό σημαίνει μια χοντρή οικονομική ζημιά για την εταιρεία. Την ανώνυμη εταιρεία Ολυμπιακός συμφερόντων Μαρινάκη. Μιλάμε για εκατομμύρια, όχι τίποτα στραγάλια που καταναλώνει ο θεατής στην εξέδρα ή τίποτα χειροκροτήματα. Καλά είναι τα χειροκροτήματα και τα στραγάλια, αλλά μ' αυτά δεν τη βγάζει καθαρή η εταιρεία με τα μεγάλα έξοδα.
Επειδή αναφερόμαστε συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό. Η ΠΑΕ ποντάρει κάθε χρόνο στα έσοδα από τη συμμετοχή της στην Ευρώπη. Και έσοδα που αξίζουν τον κόπο είναι από το champions league. Τα χρήματα, όσα χρήματα πάρει από τις δυο άλλες διοργανώσεις για το επίπεδο εξόδων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι ψίχουλα.
 
Ο Μαρινάκης αντέχει την οικονομική αποτυχία της ΠΑΕ. Το ίδιο και ο Αλαφούζος, που είναι μέσα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σε διψήφιο νούμερα εκατομμυρίων. Αν δεν ήταν αυτοί, Μαρινάκης και Αλαφούζος, ψάξε βρες τις δυο ΠΑΕ. Το ίδιο ισχύει για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Χωρίς Μελισσανίδη η ΑΕΚ πιθανόν να μην ήταν στη μεγάλη κατηγορία, κι αν ήταν δεν θα διέφερε αγωνιστικά με τους κομπάρσους του πρωταθλήματος. 
 
Χωρίς τα πακέτα του Ιβάν Σαββίδη κανένας ΠΑΟΚ δεν θα είχε πάρει πρωτάθλημα και κύπελλα. Μ' άλλα λόγια για ποιοι πρωτάθλημα, μάλλον για ποιες μεγάλες ομάδες μιλάμε, χωρίς τους ''4'' καμπαλέρος τους. Οι ΠΑΕ για να την βγάλουν περιμένουν περιμένουν το πακέτο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Διαφορετικά, κατεβάζουν ρολά.
 
Η οικονομική ισχύς των ''4'' φτάνει και περισσεύει. Ακόμα, δηλαδή, και να μη χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη, το επιχειρηματικό τους μέγεθος είναι η απόλυτη εγγύηση για την ΠΑΕ, τα συμφέροντα της οποίας διαχειρίζονται. 
Διαβαστε ακομα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΤΕ... ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ