ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 
Κέρδισε με δυο σουτ που κατέληξαν στο πλεχτό και σκορ 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννενα η ΑΕΚ κι αυτή τη φορά έπεσε χειροκρότημα. Μετράει η νίκη. Μόνον; Το καλό αποτέλεσμα κρύβει και τις αδυναμίες της ομάδας. Τι, δηλαδή; Κερδίζει η ομάδα, φεύγει ευχαριστημένος ο κόσμος από το γήπεδο και ποιος σπαστικός θα βγει κανείς να μιλήσει για... πρόβλημα; Δεν κολλάει. Άσε μας, ρε, να το πανηγυρίσουμε.
Η ΑΕΚ αληθινά ενισχυμένη ξεκίνησε για το πρωτάθλημα. Να, όμως, που η ομάδα με τα τρία παιχνιδάκια έως τώρα επιβεβαίωσε πως είναι ήδη μεταξεταστέα. Δεν αποκλείεται στην πορεία να αφυπνιστεί, να βελτιωθεί αμυντικά και επιθετικά και να χτυπήσει πρωτιά. Όχι, δεν αποκλείεται καθόλου. Αρκεί, βέβαια, ο προπονητής αντιληφθεί το πρόβλημα! Και, βέβαια, όχι μόνο να εντοπίσει που πονάει η ομάδα, αλλά και να το θεραπεύει.
Αντιληπτό, ότι είναι μάλλον κομματάκι δύσκολο να αλλάξει η ΑΕΚ, αν για τον προπονητή όλα είναι καλώς καμωμένα. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν βλέπει το πρόβλημα, αλλά έχει αδυναμία να το γιάνει. Να κάνει, δηλαδή, πιο γρήγορη την ομάδα και ικανή να φτιάχνει φάσεις, και να πιάνει τον αντίπαλό από το λαιμό.
Και έχει σήμερα η ΑΕΚ τους παίκτες για να ανταποκρίνεται στο ρόλο της πρωταγωνίστριας. Να φτάνει τουλάχιστον 20 φορές στα καρέ του αντιπάλου με πραγματικές πιθανότητες να σκοράρει. Όχι μόνο 4-5 φορές να κάνεις τουριστικές επισκέψεις.
Έχει πρόβλημα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Μεγάλο πρόβλημα. Πως και που να τοποθετήσει στον κορμό και στα πλευρά της ενδεκάδας τους ξεχωριστούς παίκτες της ομάδας, π.χ. Πινέδα (φώτο, μετά το 1 0), Ελίανσον, Γκαρσία. Χρειάζεται να τους δοθεί ο κατάλληλος ρόλος και χώρος, και να υποστηριχθούν κατάλληλα από τους συμπαίκτες τους, και από ποιους, οι λόγω απαραίτητοι(;) ποδοσφαιριστές παίκτες.  
Πρόβλημα το ότι η ΑΕΚ διαθέτει σήμερα παίκτες επιπέδου υποψήφιας πρωταθλήτριας και βρίσκονται στον πάγκο. Πρόβλημα; Καραμπινάτο πρόβλημα! Τι άλλο όταν η ομάδα δεν παίρνει απ' αυτούς όσα χρειάζεται, διότι δεν είναι αρμονικά στην παικτική τους φτιάξη τα καθήκοντα που τους αναθέτει ο Αλμέιδα.
Διαβαστε ακομα:

BORING, BORING MAN UNITED