ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

 
Το νέο κόλπο. Περιβραχιόνιο με το μήνυμα ''One Love'', να στηρίξουμε ηθικά, κοινωνικά, σεξουαλικά και ερωτικά τα διακιώματα της κοινότητας LGBTQ. Και το περιβραχιόνιο να το φοράνε οι ποδοσφαιριστές, μάλιστα στα παιχνίδια του μουντιάλ. Να ρεκλαμαριστεί το έργο, παγκόσμια, κι αυτό γίνεται με τον καλύτερο τρόπο με το μουντιάλ του Κατάρ. 
 
 
Συμφωνεί κανείς ή όχι για το περιβραχιόνιο, το οποίο τελικά το απαγόρευσε η FIFA στα παιχνίδια του μουντιάλ, το ζήτημα είναι αδιάφορο. Αν γίνεται δεκτή μια... διοαφορετική άποψη. Σημασία έχει ότι το ποδόσφαιρο καλό είναι να παραμείνει ποδόσφαιρο. Να μην το εκμεταλλεύονται απατεώνες κι όχι, στο όνομα κάποιας θρησκείας, κοσμοθεωρίας, κάθε ιδεολογίας, κάθε προπαγάνδας με σλογκανάκια για οτιδήποτε κοινωνικό, φιλανθρωπικό, καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό κλπ. κλπ.
 
 
Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Μη ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα άλλο από θέαμα. Ένα λαϊκό θέαμα, ένα εμπορικό προϊόν. Και επειδή αρέσει στις μάζες το χρησιμοποιούν και κάποιες φορές το τοποθετούν υπεράνω της πατρίδας κι όχι μόνο.
 
 
Υγεία είναι μόνο αν αντιμετωπιζεται σαν ποδόσφαιρο το ποδόσφαιρο. Αν οι συμπαραστάτες της LGBTQ κοινότητας ήθελαν πραγματικά να στηρίξουν τη σεξουαλική ελευθερία, την ομοφυλοφιλία, που είναι ποινικό αδίκημα στο Κατάρ και ό,τι άλλο σχετικό, να μην πήγαιναν στο μουντιάλ. Να απουσίαζαν οι εθνικές τους ομάδες από τα παιχνίδια στο καταραμένο Κατάρ.
 
 
Το μήνυμα για τα δικαιώματα LGBTQ θα ήταν πιο ηχηρό, από το αδελφίστικο περιβραχιόνιο.
Διαβαστε ακομα:

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ