ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ

 
Είναι ο τελικός του μουντιάλ. Στις πέντε η ώρα στη σέντρα θα είναι οι δυο ομάδες να διεκδικήσουν την κούπα. Να γράψουν Ιστορία. Γαλλία ή Αργεντινή. Στο τέλος οι νικητές ποδοσφαιριστές και ο κόσμος της χώρας θα πετάνε από υπερηφάνια. Οι ηττημένοι θα έχουν κατεβασμένα τα κεφάλια από τη δυστυχία. Και την ατυχία τους.
Ό,τι θα γίνει θα ανήκει στο παρελθόν. Δεν επαναλαμβάνεται. Ο νικητής είναι νικητής, ο χαμένος είναι χαμένος. Αμετάκλητα. 
Εμείς, οι ουδέτεροι, οι απ' έξω περιμένουμε να ζήσουμε την ένταση της αναμέτρησης. Αυτό ζυγίζει, όχι η ποιότητα και η συναρπαστικότητα του παιχνιδιού. Αυτό το άγνωστο είναι που μαγνητιζει, που καθηλώνει.
Έτυχε να γίνει ματσάρα το Γαλλία - Αργεντινή στο προηγούμενο μουντιάλ, του 2018 στη Ρωσία. Δεν ήταν τελικός, ματς νοκ άουτ στη φάση των ''16'', ποιος θα προκριθεί στους ''8''. Κέρδισε η Γαλλία με 4 -3. Φοβερό, ε; Να βάλει τρία γκολ μια ομάδα και να αποκλειστεί. Σ' εκείνο το μουντιαλικό ματς εκτός από τα γκολ είχε πέσει πολύ ξύλο. Τι θα γίνει απόψε; Άγνωστο. Το απόλυτο άγνωστο. Ικανοί είναι και οι δυο να κερδίσουν και να χάσουν.
Ένας αγώνας είναι. Μια κι έξω. Και πιθανόν το αποτέλεσμα να εξαρτηθεί, να κριθεί από μια φάση, από ένα σουτ, εκεί που δεν το περιμένεις. Πιθανόν να μπουν δυο και τρία γκολ, ίσως περισσότερα, ίσως κανένα. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Σίγουρο είναι μόνο πως θα χαθούν ευκαιρίες για γκολ.
Η Αργεντινή έφτασε στον τελικό αφού: Χάνει 2 -1 στο πρώτο ματς από την Σαουδική Αραβία. Στη συνέχεια κερδίζει όλα τα ματς. Το Μεξικό και την Πολωνία με 2-0.  Την Αυστραλία 2 -1. Περνάει στα πέναλτυ 4-3 την Ολλανδία (2-2 και μετά την παράταση). Και στον ημιτελικό 3-0 την Κροατία.
Η Γαλλία: Νίκες με Αυστραλία 4 -1 και Δανία 2-1. Ήττα 1-0 από Τυνησία. Στη συνέχεια νίκες με Πολωνία 3-1, Αγγλία 2- 1 και Μαρόκο 2 -0.
Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΝΕΙ ''ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ'' ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ